bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Montreal si změří síly s bostonským rivalem, rozjetý Pittsburgh chce pátou výhru v řadě

17. ledna 2018, 20:00

Matyáš Krahulík

V noci ze středy na čtvrtek nám Národní hokejová liga nabídne jen dva duely. Nejprve na sebe narazí Boston s Montrealem, kteří společně tvoří jednu z nejznámějších rivalit v NHL. Nad ránem potom začíná utkání mezi Anaheimem a Pittsburghem, v němž budou Pens usilovat o páté vítězství za sebou.

1:30 Boston Bruins – Montreal Canadiens

Boston patří v posledních týdnech k nejlepším týmům v NHL a i nadále stoupá tabulkou. Přestože mají společně s Ottawou nejnižší počet odehraných zápasů, patří Medvědům druhé místo v Atlantické divizi a třetí příčka v celé konferenci. K postupu do vyřazovacích bojů tedy nakročili více než dobře.

Bruins jsou jedním z mála týmů, kterým se daří na obou koncích kluziště. Svěřenci bývalého obránce Bruce Cassidyho se mohou pochlubit vůbec nejnižším počtem inkasovaných gólů v lize (106), s čímž souvisí i dobrá úspěšnost v oslabení (83 %). K elitě patří rovněž ve statistice vstřelených branek na zápas (6. místo).

Canadiens, kteří jsou obvykle označování za největšího rivala Bostonu, o sobě nic podobného říci nemohou. V pořadí Východní konference jsou až třetí od konce a na hlavu klubového vedení se snáší velká kritika od fanoušků. Nejhůře je na tom patrně generální manažer Marc Bergevin, jehož kroky fandové mnohdy nemohou pochopit a volají po jeho odvolání.

Habs jsou zoufalí především v ofenzivě. V průměru nastřílí jen něco málo přes dva a půl gólu na zápas a v této statistice už za sebou nechávají pouze Buffalo a Arizonu. Paradoxní je, že v jejich případě rozhodně nejde o nedostatek střelby. Hráči Montrealu mají čtvrtý nejvyšší počet střeleckých pokusů na zápas.

Co se týče vzájemných duelů, momentálně jsou na tom lépe Bruins. Svého soka porazili již třikrát v řadě, přičemž poslední z těchto zápasů mají ještě oba týmy v živé paměti. Odehrál se totiž v sobotu a Medvědi v něm brali výhru 4:3 po nájezdech.

Očekávaní brankáři: Tuukka Rask – Carey Price

4:00 Anaheim Ducks – Pittsburgh Penguins

Ducks, kteří v posledních pěti letech pokaždé ovládli Pacifickou divizi, to letos budou mít s postupem do play off výrazně těžší. Po celou sezónu je sužují nepříjemná zranění klíčových hráčů, což je jedna z hlavních příčin jejich špatného postavení v tabulce. Konkrétně jsou na dvanáctém místě v Západní konferenci se čtyřbodovým deficitem na druhou divokou kartu.

Mimo zraněných hokejistů bude dnes Kačerům chybět také Andrew Cogliano. Zkušený kanadský útočník byl suspendován na dva zápasy za svůj nevybíravý hit na Adriana Kempeho z Los Angeles, což mu překazilo jeho sérii 830 odehraných utkání v řadě. Kdyby si zákrok odpustil, mohl v sezóně 2019-2020 překonat ligový rekord.

Obhájci Stanley Cupu z Pittsburghu nyní nabrali velmi dobrou formu. I přes absenci brankářské jedničky Matta Murrayho dokázali Tučňáci vyhrát čtyři utkání v řadě a během této série nasázeli do sítě soupeřů devatenáct gólů, což činí průměr téměř pěti branek na utkání. Díky těmto výsledkům poskočili na druhou divokou kartu na Východě.

Velmi dobrou fazónu má nyní kapitán Pens Sidney Crosby. Útočník, kterého část fanoušků miluje a druhá část ho nemůže vystát, nakupil během posledních čtyř utkání skvělých jedenáct bodů (3+8) a momentálně má průměr více než jednoho bodu na utkání.

Ve statistice vzájemných zápasů nejsou mezi těmito týmy příliš velké rozdíly. Tři ze čtyř posledních střetnutí ovládli Penguins, avšak naposledy brali výhru Ducks, kteří svého soupeře den před Vánocemi porazili jednoznačně 4:0.

Očekávaní brankáři: John Gibson – Tristan Jarry

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.