bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Musím hrát lépe, nešetří se Ovečkin. V postup Capitals stále věří

5. května 2017, 13:30

Martin Schwarz

Pittsburgh ztrácí hráče, Washington pevnou půdu pod nohama. Tak by se dal ve zkratce charakterizovat dosavadní průběh druhého kola play-off mezi Penguins a Capitals. Ani absence kapitána Sidneyho Crosbyho pensylvánskému celku nezabránila udělat další krok k postupu. Ještě, než série poputuje zpět do hlavního města Spojených států, nemohl si washingtonský lídr Alexandr Ovečkin odpustit několik kritických slov, ty mimochodem vztáhl hlavně na sebe.

„Samozřejmě jsem dnes nehrál svoji hru,“ zodpovídal ruský kanonýr nepříjemné dotazy pár chvil poté, co se jeho družina ocitla nad propastí. „Pokud budu mluvit o sobě, tak rozhodně musím předvádět daleko lepší výkony. Je důležité, abych se více zapojoval po všech stránkách, teď je poslední možný čas, abychom ještě něco udělali,“ nešetřil Ovečkin sebekritikou.

Hvězda Washingtonu zůstala ve čtvrtém semifinále Východní konference poprvé bez vstřelené branky či asistence na gól. To by „Ovieho“ i tak dost trápilo, jenže daleko větší starosti mu dělá fakt, že bodově mlčel v utkání, v němž jeho výběr potřeboval aspoň jeden gól navíc, aby Pens dotáhl do prodloužení. Za celý zápas vystřelil dvakrát na zařízení brankáře Fleuryho, rozdal šest hitů a odseděl čtyři trestné minuty. Hráč Ovečkinových kvalit od sebe pochopitelně čeká víc. Ke všemu v nejdůležitější fázi sezóny.

„Velmi špatně jsem kontroval puk a dělal stupidní rozhodnutí,“ pokračoval kapitán Capitals. „Ale bohužel, stalo se a zpátky to vzít nemohu. Každopádně já i ostatní musíme zapomenout a jít neustále kupředu. Každé utkání pro nás teď bude zápasem číslo sedm. K postupu potřebujeme zvítězit třikrát po sobě a jsem si jistý, že jsme na to připraveni,“ dodal sebejistě.

Asi netřeba zdlouhavě připomínat, jak moc letošní play-off pro Washingtonské znamená. T. J. Oshie, Justin Williams, Daniel Winnik, Karl Alzner nebo Kevin Shattenkirk se na začátku července mohou stát neomezeně volnými hráči. Není tedy vyloučeno, že tohle jaro možná je - jak jsme už ostatně psali - na pár let poslední opravdu velikou příležitostí Capitals k zisku Stanley Cupu. Dává smysl, proč si vítěz základní části pohromu druhý rok po sobě (navíc se stejným soupeřem a opět ve druhém kole) nepřipouští.

Nálada bude vítězná nebo stejná jako loni

Generální manažer klubu Brian MacLellan před minulým ročníkem prohlásil, že současná sestava má reálně dva roky na to, aby pro město získala nejcennější hokejovou trofej.

Nejspíš se nemýlí, protože kromě zmíněných končících kontraktů tikají pomyslné hodiny Ovečkinovi s Nicklasem Bäckströmem. Prvnímu zmíněnému bude v záři 32 let, Švédovi o dva měsíce později rovných 30. Což není věk pro odchod do hokejového důchodu, avšak sen obou opor o stříbrném grálu by po případném letošním selhání mohl zmizet v dáli.

„Teď půjdeme proti zdi, příští zápas bude nejdůležitější v celé sezóně,“ uvědomuje si washingtonský trenér Barry Trotz. „Ale pokud se nedokážeme zavčas vzchopit, tak nemůžeme chtít postoupit do finále konference.“ Načež lodivod střídačky zopakoval větu, kterou pronesl už před cestou do Pittsburghu: „Nastal nejvyšší čas najít účinný způsob k dosažení velkého cíle“. Není ale pozdě? Opravdu Pens prohrají třikrát po sobě?

Odborníci, fanoušci i koučové Washingtonu se zcela jistě shodnou na jednom: jestli mají týmový esa někdy začít promlouvat do výsledků zápasů, tak právě teď. Na další omyly totiž nezbývá prostor. Nejpřesněji to vystihl útočník Justin Williams: „Nálada bude buď vítězná, nebo úplně stejná jako před rokem.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.