bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Na svou produktivitu se snažím nemyslet, ale Sharks mé góly potřebují, ví Tomáš Hertl

18. prosince 2015, 14:00

Michal Sobotka

Asistence sbírá pravidelně, ale prosadit se střelecky je pro něj oříšek. Podobně jako pro Jakuba Voráčka. Tomáš Hertl tráví letošní sezonu na pozici centra, která mu vyhovuje víc. Na svém kontě má však jen tři přesné zásahy.

Tomáši, kdy jste se dozvěděl, jestli naskočíte proti Torontu?
Až ve čtvrtek ráno. V Montrealu jsem nehrál kvůli zranění a neměl jsem v tu chvíli ponětí, jestli naskočím v Torontu. Nakonec jsem hrát mohl, začal jsem ve čtvrté formaci a nakonec skončil zápas v první.

Venku jste vyhráli dvanáctý zápas, zatímco doma jen čtyři. Čím to je?
Nemám ponětí. Když jsem hrál v NHL prvním rokem, tak k nám každý nerad jezdil. Byli jsme schopní získat v první třetině velký náskok a už ho nepustit. Doma se nám přestalo dařit až minulý rok a opravdu nevím, čím to je. Každopádně skoro celý leden budeme hrát v Kalifornii, takže to musíme prolomit a začít sbírat body.

Nejsou domácí neúspěchy zapříčiněny hokejovým prostředím?
To ne. Fanoušky máme výborné. Na to, že se hraje v Kalifornii, tak si to nemůžu vynachválit. Spíš se všichni tak moc soustředíme, abychom doma vyhráli. Možná nás to svazuje a potom se nám nedaří.

Od nové sezony máte nového kouče. Co přinesl Peter DeBoer?
Změnu systému. Bohužel naše výkony jdou nahoru a dolu. Jsme rádi, že ten druhý směr nepřevažuje. Máme za sebou třicet zápasů, ale sezona bude ještě dlouhá.

Jak se změna kouče dotkla vás osobně?
Nestěžuju si. Času na ledě dostávám dost. Sbírám poměrně dost nahrávek, ale chybí mi góly. Snažím se hodně tlačit do branky a šance mám.

Třeba jako proti Torontu, kdy jste měl v první části gólovku.
Na podobné šance se zaměřím, protože zkrátka musí skončit gólem. Takové momenty mohou rozhodovat zápasy a San Jose mojí produktivitu potřebuje.

Zápas s Torontem jste měli výborně rozjetý. Nepřišla po vedení v první třetině menší úleva a polevení?
Asi jo. My jsme se pak dostali pod tlak a inkasovali jsme. Nevyvíjelo se to moc dobře, když Toronto otočilo. Na poslední chvíli jsme se ale dotáhli a urvali důležité dva body.

NHL zavedla nový formát prodloužení, ve čtvrtek jste si ho vyzkoušel. Jak se vám zamlouvá?
Mně to nevadí. Když jste na puku, je to mnohem lepší, než když musíte bránit. Prostoru na ledě je hodně, ale zároveň je těžké hrát jeden na jednoho, protože dotyčný hráč se vás drží celou dobu, co jste na ledě. Hlavně nesmíte minout branku. Jakmile se to stane, hrozí přečíslení na druhé straně.

Jak je fyzicky náročné?
Hodně, proto se musí rychle střídat. Maximálně třicet sekund a pak tam poslat další trojici hráčů.

Letos jste zpět na centru. Sedí vám ten post víc?
Jsem tam spokojenější. Vhazování mi celkem jdou, akorát v posledních zápasech moje lajna dostávala góly. Musím se zaměřit na menší detaily. Na druhou stranu s Torontem jsem poslední třetinu hrál na levém křídle a také s tím nemám problém. Uvidíme, kam mě trenér dá.

Po první sezoně jste na sebe vytvořil tlak. Jak to máte teď?
Hlavně chci vyhrávat. Minulý rok jsme se nedostali do play-off, což je nejhorší, protože hrajete dlouhou základní část vlastně pro nic. Věřím, že když budeme vyhrávat, přijdou i moje góly. Na své body se snažím nemyslet.

Blíží se Vánoce. Přijede rodina?
Ne, budu jen s přítelkyní. Je to přeci jen docela daleko z Prahy do Kalifornie, aby rodiče přijeli jen na pár dnů. Čekám je až v lednu, kdy budeme mít asi čtyři dny volna.

 

Autor: Ivana Paulová

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.