bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Naváže Edmonton na své velké výměny? Ve hře je odchod Cama Talbota

18. června 2018, 11:30

Šimon Rogner

Minulé léto to byla výměna Jordana Eberleho do New York Islanders, rok předtím se musel z Alberty pakovat Taylor Hall. A letos, podobně jako už to dokázali Montreal Canadiens, by si to s velkým trejdem mohli zopakovat Edmonton Oilers už potřetí v řadě. Podle informací zámořských médií totiž Oilers přijímají nabídky na výměnu brankáře Cama Talbota.

Se zprávou přišel jako první server thefourthperiod.com, který cituje několik zdrojů a poznamenává, že k rozhovorům o dostupnosti třicetiletého Kanaďana už docházelo během základní části a před uzávěrkou přestupů. 

Talbotovi zbývá ze smlouvy jeden rok s platem ve výši 4,2 miliónů dolarů, zároveň by případnou výměnu musel potvrdit, protože má v kontraktu zabudovanou klauzuli o nevyměnitelnosti, která se ale 1. července mění na omezenou, díky níž si vybere seznam 10 týmů, do kterých by trejd akceptoval. Podle jednoho ze zdrojů blízkých celé situaci už se Oilers svého gólmana na tento seznam zeptali.

Generální manažer Oilers Peter Chiarelli si však musí dát velký pozor na to, aby opět neprodal hráče pod cenou. Když totiž loni poslal pryč Eberleho, neměl rozhodně hodnotu odpovídající jeho skutečným schopnostem, protože po nevýrazném play off se snížila. A to samé nyní hrozí s Talbotem.

Rodák z Ontaria má za sebou podprůměrnou základní část, během níž odchytal 67 zápasů, průměrně inkasoval 3,02 gólů na utkání a chytil 90,8 % střel, kterým čelil. Nejenže se obecně jedná o podprůměrná čísla, ale ve srovnání s předešlou sezónou (73 zápasů, 2.39 GAA a 91.9 %) jeho hodnotě rozhodně nepřidají.

Na druhou stranu se nedá říci, že by si za zhoršení mohl pouze sám Talbot. Defenzivní hra Olejářů byla v uplynulé sezóně katastrofální – dostali o 55 gólů více než o sezónu předtím, v průměru inkasoval tým o 2,6 střel na zápas více, měl o 78 více odevzdaných puků (1026 giveaways) a zhoršil se o čtyři procentní body v oslabení (76.7 %).

GM Chiarelli se však velkých výměn nebojí a kromě Talbota měl se zájemci hovořit i o Milanu Lucicovi, Ryanu Nugentu-Hopkinsovi a Oscaru Klefbomovi. Podle nejnovějších spekulací by Edmonton mohl uzavřít výměnu s Carolinou, která by poslala do Kanady obránce Justina Faulka a útočníka Jeffa Skinnera, na oplátku by Hurricanes získali právě Talbota a Nugenta-Hopkinse.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.