bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nečas nejen na cestě do Česka. V létě prý přestoupí jinam

18. května 12:15

David Zlomek

Martin Nečas je po Davidu Pastrňákovi snad druhé nejskloňovanější jméno českého hokejisty v posledních dnech. České reprezentaci pomůže na světovém šampionátu. A doufá, že pomůže i sobě, tedy že se ukáže případným zájemcům.

Carolinu čeká nesmírně náročné léto. Smlouvy končí čtyřem beků (včetně Bradyho Skjeie a Bretta Pesceho) i několika útočníkům. Jmenovitě jde třeba o Teuvo Teravainena, lídra kabiny Jordana Martinooka, hvězdičku Setha Jarvise nebo útočnou sílu v podobě Jakea Guentzela. 

Kontrakt vyprší také Martinu Nečasovi. S 27 miliony dolarů, které jsou k dispozici pod platovým stropem, se Canes budou muset rozhodnout, protože je jasné, že nebudou moci znovu podepsat všech 14 hráčů za jejich požadovanou hodnotu.

Podle renomovaného novináře Elliotte Friedmana půjde z kola ven právě český útočník. Hurricanes prý nenabídnou Nečasovi pořádnou smlouvu, takže by mohl Carolinu opustit.

Friedman v posledním díle svého podcastu vysvětlil, že podle jeho názoru a na základě toho, co slyšel, to mezi Nečasem a Hurricanes skutečně nevyjde.

Pětadvacetiletý Nečas bude jistě chtít podepsat dlouhodobý kontrakt s poměrně vysokým platem v rozmezí 6-7 milionů dolarů ročně, a to mu Hurricanes nechtějí i nemohou dát.

Proč ne?

Protože podle Friedmana dají Hurricanes přednost Jakeu Guentzelovi. Carolina se bude snažit dosáhnout dlouhodobé dohody s hvězdným útočníkem, kterého získala z Pittsburghu v době uzávěrky přestupů. Pokud dojde k podpisu smlouvy (Guentzel by mohl dostat v rozmezí 9 milionů dolarů ročně), je více než pravděpodobné, že Hurricanes nenabídnou Nečasovi smlouvu dle jeho představ.

Je však jasné, že Canes nepustí Nečase zadarmo. Jelikož je chráněným volným hráčem, Canes se ho pokusí vyměnit.

Tento případ bude v létě velmi zajímavé sledovat, protože Nečas bude pravděpodobně velmi žádaným hráčem. Nestává se často, aby byl k mání pětadvacetiletý mladík, který v jedné sezoně NHL nasbíral už 71 bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.