bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nečekaný hrdina Sean Kuraly odvrátil vyřazení Bostonu

22. dubna 2017, 18:00

Filip Ardon

V sérii mezi Ottawou a Bostonem už byli Bruins velice blízko vyřazení, když na zápasy ztráceli 1:3 a na ledě soupeře prohrávali v pátém utkání 0:2. K obratu však zavelel David Pastrňák z elitní bostonské lajny a srovnání obstaral svojí první trefou v NHL Sean Kuraly. Ten byl navíc na správném místě i ve druhém prodloužení, kdy vystřelil vítězství pro své mužstvo a zajistil pokračování série.

Pátý zápas prvního kola play off rozhodně nezačal pro bostonské hráče nikterak příjemně. Do úniku se dostal v první části Mark Stone, kterého v úvodu druhého dějství napodobil Jean-Gabriel Pageau, a Bruins museli stahovat dvoubrankovou ztrátu. Zakrátko však zaúřadovala úderná lajna Bostonu, David Pastrňák si našel prostor u odkrytého koutu branky a nastartoval obrat svého týmu.

Ještě ve druhé části pak vyrovnal Sean Kuraly, jenž díky odrazu od Widemanovy brusle mohl slavit první branku v NHL. „Nevíte, jaké to je, dokud poprvé neskórujete. Byl to skvělý pocit. Pracujete dlouhou dobu, abyste se toho dočkali,“ popisoval po utkání svoji radost mladý útočník.

Zápas dospěl nakonec až do druhého prodloužení. V něm se kotouč odrazil opět šťastně před čtyřiadvacetiletého forwarda Bruins, který bekhendem zametl puk do sítě a ukončil utkání. „Puk mi šel přímo na hokejku a já už jsem ho jen poslal do sítě. Moc často se to nestává, ale dneska mi to přistálo na hokejce a já jsem rád, že se tak stalo,“ prohlásil Kuraly.

Ten se přitom mohl podílet na vítězné brance svého mužstva už v prvním prodloužení, kdy se natlačil před branku a Noel Acciari dorazil poskakující kotouč za brankovou čáru. Domácí kouč Guy Boucher si ovšem vyžádal Coache‘s Challenge a sudí po přezkoumání videa branku neuznali. Právě Kuraly totiž srazil brankáře Andersona na led.

Hrdina, který většinu času tráví na tribuně

Bostonský hrdina, který se stal klíčovou postavou svého týmu, však nemusel vůbec do utkání zasáhnout. Kuraly, který byl v loňské sezoně kapitánem Miami University v NCAA, zasáhl v základní části pouze do osmi duelů, z nichž si odnesl jedinou asistenci. Ve vyřazovacích bojích pak dostal mladý útočník šanci při zranění Davida Krejčího, bodově se ale prosadit nedokázal.

Po návratu českého centra tak vynechal Kuraly dva zápasy, aby se opět vrátil na ottawský led namísto zkušenějšího Ryana Spoonera. „Líbila se mi jeho hra už v předešlých zápasech série, ale měli jsme tu kluky, kteří hráli, a vrátil se David Krejčí. On však dokázal využít své příležitosti. Potřebovali jsme ho, protože má spoustu energie,“ popisoval svoje rozhodnutí bostonský kouč Bruce Cassidy.

Mladý Američan, kterého v roce 2011 draftovalo San Jose, se dočkal pochvalných slov i od svých mnohem zkušenějších parťáků. „Je to tvrdě pracující hráč, který dělá ty správné věci. Nahodí puk, jde za ním, rozdá pár bodyčeků a nebojí se špinavé práce. Dnes se jasně ukázalo, že když to takhle děláte, dočkáte se odměny,“ prohlásil po zápase Tuukka Rask, který byl s úspěšností zákroků 95,3 procent jedním z klíčových mužů Bostonu.

„Když jsme přišli o Krejčího a mimo je i pár dalších hráčů, potřebovali jsme, aby někdo vystoupil a dnes to byla jednoznačně jeho noc,“ řekl na Kuralyho adresu David Backes, jenž mu asistoval u obou branek.

Po zápase pak ještě proběhlo menší pátrání po kotouči, s nímž vstřelil Kuraly svoji první branku v NHL, nakonec byl ale puk nalezen u Keithe Richardse, jenž se u Bruins stará o výbavu. Mohlo tak proběhnout tradiční omotání páskou a focení se speciálním suvenýrem, který si Kuraly odnesl. „Všichni jsme rádi za kluky, kteří se dokáží zvednout, vedou si dobře a zaslouží si hrát. Je skvělé to vidět,“ sklonil dvojnásobnému střelci poklonu kapitán Zdeno Chára.

Série se nyní přesouvá zpět do bostonské TD Garden, kde se budou domácí Bruins snažit protáhnout sérii až do sedmého utkání. Důležité střetnutí odstartuje v neděli ve 21 hodin a dá se očekávat, že Sean Kuraly opět nebude chybět v sestavě. Páté utkání totiž nedohrál David Krejčí, který musel kvůli zranění odstoupit ještě v první třetině.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.