bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Někteří hráči Ottawy nemají kvality na NHL, nešetří slovy Dave Cameron

28. ledna 2016, 10:00

Robert Novotný

Ottawě se v poslední době moc nedaří a frustrace je znát nejen na hráčích, ale i na samotném trenérovi Daveu Cameronovi, který otevřeně mluvil o momentální formě jeho týmu. „Připadá mi, že někteří naši hráči na NHL jednoduše nemají,“ uvedl bez váhání.

Ottawští Senátoři se letos opět trápí, prohráli tři z posledních čtyřech zápasů a postupové příčky jsou zatím daleko. Senators se nemohou dostat na vítěznou vlnu a v sezóně nezaznamenali žádnou dlouhou vítěznou šňůru. Přesně řečeno, jejich nejdelší vítězná série činila dva zápasy, vyhrát tři a více utkání za sebou se Ottawě zatím nepodařilo.

Senátoři nedávno po dvou prohrách porazili Rangers 3:0, jenže v posledním zápase opět narazili, když podlehli na domácím ledě Buffalu 2:3. Po tomto utkání strávil dlouhou dobu na tiskové konferenci trenér Ottawy Dave Cameron, jemuž novináři pokládali převážně otázky týkající se momentální formy jeho týmu.

A Cameron rozhodně nešetřil slovy, mluvil narovinu a někdy i trochu bez respektu. „Myslím si, že největší problém je v tom, že mnoho našich hráčů nedokáže podávat každý zápas stabilní výkony. Je za námi padesát zápasů a na nějaké zvraty je čím dál méně času. Na začátku sezóny jsem měl, co se složení týmu týče, docela jasno, teď mi ale připadá, že někteří naši hráči nemají kvality na to, aby mohli hrát v NHL,“ uvedl sedmapadesátiletý trenér, který v Ottawě působí druhou sezónou.

Abychom mohli dát Cameronovým větám za pravdu, musíme nahlédnout do týmových statistik. Kanadské bodování týmu vede obránce Erik Karlsson (11+41), na druhém místě je pak Bobby Ryan a pod ním Mike Hoffman. Sečteno, podtrženo, to je z hráčů, kteří jsou týmu prospěšní, víceméně všechno.

Mark Stone má sice na kontě 33 bodů, jenže sedmnáct mínusových jich má také v tabulce pravdy, což jeho přínos týmu značně snižuje. A vysoce za očekáváním zůstal také Kyle Turris, jenž měl být letos ofenzivním lídrem Senators. Šestadvacetiletý útočník letos zaznamenal 30 bodů, opět má však poměrně vysokou negativní účast na ledě (-10).

Jenže vůbec největší problém Ottawy je v defenzívě. V podstatě jediným zvučným jménem v defenzívě Sens je Erik Karlsson, což pouze podtrhává fakt, že Ottawa je druhým nejhůře bránícím týmem v NHL.

„V zápase s Buffalem jsme byli v ofenzívě skoro neškodní. Dostali jsme se do útočného pásma, ale tím to skončilo. Sabers mají vysoké a šikovné obránce, s nimiž jsme si jednoduše nedokázali poradit. Řekli jsme si, jak na ně máme hrát, přijde mi však, že se učíme hrozně pomalu a nedodržujeme to, co si před zápasy domluvíme,“ myslí si Dave Cameron.

V minulé sezóně se Ottawa probojovala do play off z divoké karty. Pokud si letos chtějí Senátoři sezónu znovu prodloužit, musí něco změnit. Čas na přemýšlení a trénink budou mít během krátké přestávky, v rámci které se v Nashvillu odehraje Utkání hvězd.

„Během přestávky musíme dostat z hlavy momentální formu a říct si, které věci budeme dělat jinak,“ dodal trenér Ottawy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.