bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nepřátelství je u konce, McDavid posvětil Manningův příchod: Snad nám pomůže

2. ledna 2019, 10:00

Petr Sumbal

Pořádnou vlnu kontroverze a diskuzí vyvolal pár dní starý trejd Edmontonu s Chicagem, když se do kanadského klubu přesunul obránce Brandon Manning, dřív úhlavní nepřítel kapitána Oilers Connora McDaivda a tím pádem i fanoušků Edmontonu. Ti na příchod Manninga zareagovali vlnou negace, kterou se ovšem McDavid jal umírnit. Jak se zdá, čas opravdu všechny rány zahojí.

Jen pro připomenutí, proč vlastně fanoušci Edmontonu Branodna Manninga, mírně řečeno, nemají moc v lásce: Ještě v době, kdy hrál tento tvrdý obránce za Philadelphii, totiž značně zkrátil Connoru McDavidovi jeho premiérovou sezónu v NHL, když kanadského mladíka nešetrně narazil na mantinel, a ten následně vynechal 37 duelů. Později navíc měl McDavidovi sdělit, že to měl být záměr.

A nyní mají být z těchto dvou příkladní spoluhráči tahající za jeden provaz? Od doby, kdy byl příchod Manninga do Edmontonu oznámen, se netrpělivě čekalo na to, jaká bude McDavidova reakce. A tak trochu se dalo čekat, že bude kladná a diplomatická, kapitán Oilers ostatně ani nemá příliš na vybranou, jitřit emoce a kazit chemii uvnitř týmu by nebylo v současné situaci Edmontonu vůbec moudré.

Co tedy přesně nejlepší hráč Edmontonu k příchodu Manninga sdělil? „Je to už dávno, to je vše, co bych k tomu chtěl říct.“ Nakonec se ale přeci jen rozpovídal o něco víc. „Není to pro mě téma. Přichází, aby nám pomohl, určitě je to kvalitní obránce.“

Jak prozradil generální manažer Edmontonu Peter Chiarelli, téma příchodu Manninga s McDavidem probíral už na konci minulé sezóny, když byl příchod tehdy ještě obránce Philadelphie v jednání. „S Connorem jsme si promluvili, zeptal jsem se ho, zda by s ním měl problém a odvětil mi, že ne. Řekl, že je to hráč, který by nám mohl pomoci.“ Dále ještě Chiarelli prozradil, že tentokrát už trejd s McDavidem přímo neprobíral, jen mu dal dopředu vědět, že k němu dojde.

Ke svému trejdu se vyjádřil také sám Manning, který má nyní kromě pozvednutí defenzívy Edmontonu rovněž za úkol vyžehlit si pověst u fandů kanadského mužstva. „Je rád, že mě má v týmu,“ řekl na adresu McDavida. „Mluvili jsme spolu vlastně už v létě na schůzce Hráčské asociace NHL a pro mě je ta věc už dávno uzavřená. Nemyslím si, že by se to mělo dál řešit,“ vrátil se osmadvacetiletý obránce ke střetu, který vedl před více než třemi lety ke zranění hlavní hvězdy Oilers.

Zdá se tedy, že celá věc je tímto opravdu urovnaná uzavřená a McDavid s Manningem spolu budou schopni sdílet jednu kabinu, což by se dříve zdálo naprosto nemyslitelné.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.