bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neuvirth nebude klasickým náhradníkem, získá u Flyers pozici jedničky?

2. července 2015, 16:00

Jan Prošek

Rodák z Ústí nad Labem má před sebou další velkou výzvu. Loňskou rozporuplnou sezónu začal v Buffalu, dokončil ji v New Yorku Islanders. 1. července se stal volným hráčem, a tak mohl vybírat ve spolupráci se svým agentem nabídky na angažmá pro nadcházející roky. Po několika málo hodinách se dohodl s týmem Philadelphia Flyers.

Mezi prvními, kdo se k zisku talentovaného brankáře vyjádřil, byl generální manažer klubu Ron Hextall, bývalý skvělý gólman. „Je to osvědčený dobrý brankář. Když jsme sháněli druhého brankáře, potřebovali jsme někoho, kdo by byl schopný zastoupit Steva Masona, pokud by se mu, nedej bože, něco stalo. Myslíme si, že jsme získali kvalitního gólmana, který dokáže chytat opravdu skvěle. Je dost pravděpodobné, že dostane hodně prostoru, na náhradníka nebývale hodně.

Michal Neuvirth odehrál v National Hockey League celkem 168 utkání ve službách třech klubů. Začínal v dresu Washingtonu, následně se upsal Buffalu Sabres a druhou část minulé sezóny strávil v Islanders. Nyní se o něm hovoří jako o dvojce, která však dostane velkou příležitost se ukázat. Nelze vyloučit variantu, že český brankář začne jako náhradník, jenž se během sezóny dobrými výkony prosadí na tolik chtěný post jedničky. Hextall řekl, že si velmi reálně zahrává s myšlenkou, že Neuvirth bude mít více odchytaných utkání než klasická dvojka.

„Michal se rozhodl, že od mladého věku bude působit v zámoří v nižších soutěžích. Já si myslím, že mu to pomohlo pro vstup do NHL, protože věděl, jaký styl hokeje se tady hraje,“ dodal také generální manažer klubu.

Pravdou je, že i podle slov vedení klubu se Neuvirthovi otevírá šance, kterou v NHL ještě neměl. Bojovat o post jedničku v klubu, který avizoval, že mu věří a dostane příležitost. Je jen a pouze na samotném brankáři, jak se nové výzvy zhostí. V exkluzivním rozhovoru pro tento web pravil, že postu jedničky podřídí celou letošní přípravu. Bude se muset vyvarovat výkyvů formy, ty totiž jeho postavení v NHL poněkud kazily.

Majitel dvou Calder Cupů, které vybojoval v týmu Hershey Bears, uzavřel s Flyers dvouletý kontrakt, na základě kterého v prvním roce získá 1,5 a ve druhém 1,75 milionů dolarů. Na pozici dvojky nahradí Raye Emeryho (s ním svého času chytával Dominik Hašek v Ottawě). Reakce fanoušků a příznivců klubu na zisk nové akvizice jsou pozitivní, radostné a plné očekávání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.