bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: Kdo se může spolehnout na kvalitní defenzívu v oslabení?

29. července 2020, 8:35

Ondřej Hudec

Poté, co jsme se podívali, jak se týmům dařilo v základní části v přesilových hrách, přichází na řadu samozřejmě i druhá část speciálních týmů – oslabení. Které týmy se před kvalifikačním kolem nemusí tolik obávat hry ve čtyřech, a které by se tomu naopak měly snažit vyvarovat?

Podobně jako u přesilovek, tak i v oslabení hraje roli spousta faktorů. Znovu se tedy podíváme pod pokličku čísla procentuální úspěšnosti oslabení jednotlivých týmů. Kdo povolí soupeřům nejméně střel, nepustí je do kvalitních pozic a neinkasuje? To jsou přesně otázky, které nás budou zajímat.

Pro zvětšení klikněte na graf.

Začínáme opět u střeleckých pokusů, tentokrát je však méně – lépe. Týmem, proti kterému mají soupeři nejméně střel, jsou Carolina Hurricanes. Ti nejenže si tvoří nejvíce střel při vlastních přesilovkách, navíc jsou důslední i při bránění přesilových her soupeřů.

V závěsu za Canes pak jsou Penguins a Blue Jackets. Výborné výsledky vykazuje i Arizona nebo Minnesota a těsně pod průměrem NHL se drží i Maple Leafs.

Naopak na druhém konci jsou New York Rangers společně s Floridou, kde si soupeři vytvoří spoustu střeleckých příležitostí.

Pokud do úvahy vezmeme i kvalitu jednotlivých střel, pořadí se nám lehce pozměnilo. První šestice zůstává stejná, Hurricanes se ale v rámci ukazatele očekávaných branek propadli na pátou příčku. Suverénně nejlépe si vedou Blue Jackets, kteří mají jako jediní hodnotu očekávaných branek proti menší než šest.

Kritická situace může při bránění přesilovek Hurricanes však nastat v týmu Rangers, kteří za zbytkem pole velmi zaostávají, podobně jako u střeleckých pokusů.

Co se však samotné skutečnosti týče, Oilers se po přesilovkách objevují na čele i v rámci oslabení. A to i přesto, že jejich výsledky v rámci střeleckých pokusů soupeřů a očekávaných branek byly podprůměrné.

Na druhou stranu Hurricanes potvrzují dvě zmíněné statistiky i v kolonce inkasovaných branek, když obdrželi po Oilers nejméně gólů. Relativně úspěšné oslabení si mohou odškrtnout i v Arizoně, Chicagu, Pittsburghu či Columbusu.

Nejvíce gólů pak inkasovali Jets, když jich za 60 minut obdrželi 8,65. Nad osm branek za hodinu oslabení inkasovali i další čtyři týmy.

Jak to ale vypadá v porovnání s očekáváním?

Fanoušci Rangers budou pravděpodobně jako na trní u každého oslabení, které jejich hrdinové budou muset podstoupit. V této herní činnosti jsou totiž naprosto nejhorším týmem v kvalifikačním kole.

Ve zlepšení pak budou doufat v Torontu, Nashvillu či Minnesotě, kde se potýkali především s úspěšností zákroků. Na druhé straně to byl právě Edmonton, který se na své brankáře mohl v oslabení spolehnout, když jako jediný z této šestnáctky týmů měl úspěšnost vyšší než 90 %.

Kdo má v jaké sérii výhodu?

Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens
Carolina Hurricanes - New York Rangers
New York Islanders - Florida Panthers
Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets

Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks
Nashville Predators - Arizona Coyotes
Vancouver Canucks - Minnesota Wild
Calgary Flames - Winnipeg Jets

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.