bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Noc ve znamení bojů v Pacifiku. Vyhrají Sharks poosmé v řadě?

26. března 2018, 20:02

Jakub Prchal

Blíží se konec základní části, díky čemuž se vyjasňuje situace okolo týmů, které zvládnou postoupit do play-off. Situace je dramatická zejména na západě, kde hned tři týmy bojují o jedno postupové místo v rámci divoké karty. Ve Východní konferenci zase pokračuje stíhací jízda Floridy.

01:00 Carolina Hurricanes – Ottawa Senators

Od jedné hodiny se můžeme těšit na souboj dvou celků, které už nebojují o účast v play-off. Carolina je na tom o něco lépe, jelikož se pohybuje ve středu tabulky. To Ottawa společně s Buffalem soupeří na dálku o poslední příčku Východní konference. V současné době ale prohrála čtyřikrát za sebou. Pokud tedy nechce spadnout z předposledního místa, musí začít bodovat.

Carolinu zase trápí nevyrovnaná výkony, a to během celé sezóny. Pokud se jí podaří vyhrát několik utkání za sebou, obvykle na úspěch naváže několikazápasovou negativní sérií.

01:00 New York Islanders – Florida Panthers

Islanders sice prožili velmi povedený úvod sezóny a přibližně do prosince se pohybovali na postupových pozicích, ovšem na startu nového roku přišla herní a výsledková krize, ze které se už nedokázali vyhrabat. Zákonitě tak spadli až do spodních pater tabulky. Islanders trápí zejména střelecká produktivita, jelikož někteří z klíčových hráčů nebodují podle představ – například Josh Bailey, jenž dlouho patřil k vůbec nejlepším nahrávačům v lize, po zranění se ale nedokáže vrátit do původní formy.

Panthers mají play-off ve svých rukách. Pokud chtějí bojovat o Stanley Cup, dnešní výhra je pro ně nutnost. Na postupové příčky v současnosti ztrácí pouhé tři body, přičemž odehráli o dvě utkání méně než nejbližší konkurent na divoké kartě.

01:00 Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres

Toronto se nachází na třetím místě našlapané Atlantické divize. V mnoha divizích by Leafs bojovali o samotné čelo, v té jejich však hraje Tampa a Boston, suveréni letošní sezóny. Maple Leafs může těšit také návrat talentovaného Austona Matthewse, který se několik týdnů vzpamatovával ze zranění. V téměř plné síle se tak mohou soustředit na play-off.

Buffalo se nachází na samotném dně Východní konference a ani letošní ročník se ve městě na americkém severu nebude hodnotit kladně. Pokud dnes naplno nezabodují, půjde o pátou prohru za sebou.

01:30 Montreal Canadiens  - Detroit Red Wings

Montreal letos skončí před branami vyřazovací fáze, stejně jako jeho dnešní soupeř. Hlavní příčinou neúspěchu jsou jejich venkovní utkání. V této statistice totiž není na východě horšího soupeře, což se výrazně projevuje na pozici v tabulce. Z posledních pěti utkání Canadiens vyhráli jen jedno.

Red Wings sice hrají sympatický hokej, stále se jim nedaří pravidelně bodovat. Když před pěti dny přerušili sérii deseti proher, znovu dvakrát nebrali ani bod. Navíc už čtrnáct zápasů po sobě nevyhráli v základní hrací době.

01:30 New York Rangers – Washington Capitals

Zatímco Washington se připravuje na play-off a pohodlně se drží na prvním místě Metropolitní divize, domácí celek řeší jiné starosti. Po dobrém úvodu totiž Rangers čekal propad tabulkou a nyní už je téměř jasné, že skončí už za sedm zápasů. Rangers tak dávají šanci mladým hráčům, aby do nadcházející sezóny nabrali zkušenosti. Příkladem může být například český prospekt Filip Chytil, jenž byl včera povolán z farmy a proti Capitals by si už měl zahrát. Společně s ním dostane šanci také Lias Andersson. 

Jak už bylo naznačeno, Capitals drží standartní výkonnost a z posledních osmi zápasů prohráli jen jeden (na ledě Flyers).

01:30 Tampa Bay Lightning – Arizona Coyotes

V duelu mezi Tampou a Arizonou půjde o zajímavé porovnání týmů z opačných pólů tabulky. Tampa jistojistě kráčí za vítězstvím ve Východní konferenci, naopak Arizona bojuje o to, aby neskončila poslední v tabulce. Nyní ztrácí dva body na Vancouver, má však jeden zápas k dobru. Navíc se jí v únoru a březnu daří až nečekaně dobře – vyhrála hned polovinu z posledních deseti zápasů.

02:30 Chicago Blackhawks – San Jose Sharks

Chicago se po dlouhé době nepodívá do vyřazovacích bojů. Velký vliv na to má dlouhodobé zranění gólmana Crawforda. V brankovišti se tak točí brankáři Forsberg a Bérubé, ani jeden však nikterak nezáří. Z posledních šesti utkání vyhráli Blackhawks jen jedno.

To San Jose se v závěru sezóny rozjelo k parádním výkonům. Zdobí je velmi kvalitně organizovaná útočná hra, která dělá problémy i těm největším favoritům. Sharks chtějí dohnat náskok Vegas a urvat na poslední chvíli divizní titul. Nakročeno k tomu mají slušně, vždyť ztráta činí už pouhých šest bodů a San Jose je posilněno sedmi vyhranými zápasy v řadě!

04:00 Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche

Vegas vedou tabulku Pacifické divize, a pokud se chtějí uklidnit, potřebují dnes bodovat. Proti Coloradu však nepůjde o snadný úkol, protože Laviny mají nůž na krku. Jejich divokou kartu chtějí ukořistit Kings, Blues a Stars, přičemž jedno ztracené utkání může výrazně ovlivnit celé pořadí. Rozdíl mezi týmy je jen jednobodový. 

04:30 Los Angeles Kings – Calgary Flames

Kings včera smolně prohráli duel s Edmontonem, díky čemuž spadl těsně pod postupové příčky. Dnes se čeká další těžký zápas v rámci Pacifické divize. Pokud to s play-off myslí vážně, očekává se jejich výhra. 

Flames sice ještě teoreticky mohou zabojovat o postup, díky negativní pětizápasové sérii bez bodu jim ale soupeři utekli a jejich šance se radikálně snížila. Dnes ale hrají proti svému nejbližšímu tabulkovému rivalovi, díky čemuž by se mohli alespoň nepatrně přiblížit. Flames už ale do konce základní části nesmí zaváhat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.