bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Oblékal si dědečkovské ponožky, vzpomíná na Haška ruský talent Tampy

7. srpna 2017, 12:00

Vojtěch Balon

Je mu teprve 17 let, ale příběhů už má na rozdávání. Řeč je o ruském útočníkovi Alexeji Lipanovovi (na snímku), jehož si letos na draftu ve třetím kole zamluvila Tampa Bay. Moskevský rodák je odchovancem tamního Spartaku, nicméně poslední roky strávil v organizaci Dynama Moskva - slavný klub ovšem letos zkrachoval.

„Už v průběhu sezóny jsem si uvědomoval, že pro můj vývoj bude lepší odejít do Ameriky. Je ale škoda, že klub zkrachoval,“ posteskl si Lipanov v obsáhlém rozhovoru pro ruský Championat.

Klub nedostal licenci pro další ročník KHL kvůli nesplaceným závazkům mnoha hráčům, k nimž Alexej Lipanov patří. „Neprotestoval jsem, nemám věk na to, abych požadoval peníze. Nejdůležitější je zápasová praxe, peníze se vydělávají v jiném věku,“ překvapil sympatický centr, jehož si na letošním draftu zvolili zástupci Tampy Bay.

„Sedíte a čekáte, nedá se to s ničím srovnávat. Abych se přiznal, čekal jsem dlouho. Myslel jsem, že bych mohl přijít na řadu už ve druhém kole, ale ani třetí kolo není špatné. Jsem šťastný, Lightning jsou skvělou organizací,“ oddechl si Lipanov. "Bavil jsem se se Stevem Yzermanem (generální manažer, pozn. red.), do Balašichy se na mě přijel podívat skaut Jurij Jančenkov. Nemůžete ale napevno počítat, že si vás ten či onen tým vybere," přiznal.

Alexej Lipanov pochází ze sportovně založené rodiny, jeho bratr dřív hrával fotbal. „Letěl se mnou na draft, líbilo se mu to. Neustále mě podporuje, byl se mnou i na mistrovství světa nebo na Hlinkově memoriálu. Pomáhá mi hlavně po psychické stránce,“ cení si Lipanov, velký milovník klasické hudby.

Po krachu Dynama Moskva se Lipanov přesune za Atlantik, příští sezónu stráví v dresu Barrie Colts v juniorské OHL. „Očekávali, že v Barrie strávím už minulou sezónu. Myslím si, že ještě jeden rok v Rusku mi pomohl. Do Kanady se těším, na papíře máme dobrý tým a popereme se o Memorial Cup,“ hlásí ruský útočník, jehož bude v Barrie trénovat legendární centr Dale Hawerchuk.

„Míval jsem permanentku na zápasy Spartaku Moskva v KHL a sbírával jsem hokejky hráčů. Po jednom utkání jsme spolu s Alexem Pavlenkem, který teď hraje v Jekatěrinburgu, čekali před kabinou, už bylo asi 11 večer. Vyšel kustod a požádali jsme ho, aby nám dal něčí hokejku. Nakonec nás pozval do kabiny a tam seděl už jen Dominik Hašek. Zrovna si nasazoval dědečkovské ponožky a obyčejné džíny, dal nám podepsanou hokejku a popřál nám hodně štěstí. Naše rodiče byli v šoku!“ líčí Alexej Lipanov.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.