bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obří investice do Vasilevského. Tampa z něj udělala boháče a cílí na Stanley Cup

30. července 2019, 10:15

Tomáš Zatloukal

76 milionů dolarů za osm let. Takový balík si v budoucnu vydělá Andrej Vasilevskij. Ruský čahoun se prosadil mezi nejlepší gólmany v NHL výkony a od léta 2020 k nim bude patřit i platem. Jen prověřené hvězdy Carey Price, Sergej Bobrovskij a možná i Braden Holtby budou mít za rok vyšší stropovou zátěž než jednička Tampy.

Jsou to smlouvy, z nichž přechází zrak.

Price v roce 2017 podepsal na osm let za 84 milionů dolarů.

Bobrovskij o dva roky později připojil autogram pod sedmiletý kontrakt za 70 milionů dolarů.

A teď se dočkal kolosální odměny za své služby také Vasilevskij. Výrazně mladší než oba jmenovaní mistři brankářského řemesla. Letošní držitel Vezinovy trofeje má ty nejlepší roky teprve před sebou, zatímco v Montrealu a na Floridě se musí časem obávat sestupné tendence.

I díky tomu se nejeví vysoká investice do Vasilevského jako přemrštěná. Tampa díky jeho podpisu na dlouhé roky vyřešila obsazení brankoviště, rodákovi z Ťumeně je pětadvacet let a v době, kdy jeho nový pakt vyprší, by mohl stále náležet mezi širší gólmanskou elitu NHL. 

Pokud nepřijdou zranění... Ty jsou největším strašákem, když dojde na dlouholeté smlouvy pro maskované muže. V Montrealu by o tom mohli vyprávět.

Jenže takové věci jednoduše neovlivníte a nelze se na ně ohlížet. Tampa věděla, že Vasilevskij bude chtít férově zaplatit, zároveň si ho přála udržet na co nejdelší dobu. Brankářů podobných kvalit je minimum a vyvažují se zlatem. Vše zkrátka skončilo tak, jak muselo. 76 miliony dolarů za osm let.

"Jsem nadšený, že jsem se s Tampou dohodl. Chtěl bych poděkovat celé organizaci i našim skvělým fanouškům, že pro mě a rodinu vytvořili parádní místo pro mou kariéru i život," těší Vasilevského.

Tampa má nyní před sebou poslední sezonu, v níž bude fakírovi ze Sibiře platit 3,5 milionu dolarů. A tedy největší šanci na zisk Stanley Cupu. V dalších letech se bude podobně silný kádr skládat hůře, Vasilevského stropová zátěž přece jen bude jistým omezením.

Současný tým je navíc postavený s vidinou okamžitého úspěchu. Ostatně letos válcoval celou NHL, v play off pak přišlo nečekané vyřazení od Columbusu.

Nejen Vasilevskij teď udělá vše pro to, aby se historie neopakovala.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.