bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ochranka pro Nylandera? Forsberg povolal důchodce Brasheara

26. listopadu 2014, 10:00

Tomáš Zatloukal

Švédské MODO brousí ve svých řadách diamant, ze kterého se postupem času může stát jeden z nejcennějších klenotů NHL. William Nylander, syn bývalého dvorního nahrávače Jaromíra Jágra Michaela Nylandera, byl letos v červnu torontskými Maple Leafs draftován na osmém místě a jednou by měl spasit kanadský velkoklub. V poslední době se množí zákeřné útoky ze stran soupeřů MODA na vyrůstající hvězdičku, čemuž generální manažer Per Svartvadet se svým asistentem Peterem Forsbergem nechtěli nečinně přihlížet.

Při vyhlížení ideálního ochránce pro Nylandera a celé mužstvo zřejmě znělo zadání následovně: "Sežeňme toho nejsilnějšího dostupného hráče."  Forsberg, čerstvě uvedený do Síně slávy, si vzpomněl, že kdysi potkal v kabině Philadelphie Flyers obávaného bijce, před jehož drtivým levým hákem se třásla kompletní NHL. Jmenoval se Donald Brashear, na zádech vozil "Crosbyho" sedmaosmdesátku a rozdával knockouty na potkání. Jenže americký rváč přece dávno ukončil kariéru, vrcholovému hokeji se naposledy věnoval v roce 2010, kdy nastupoval za NY Rangers.

V dobách největší slávy:

Od té doby hrál necelé tři sezóny v nižší soutěži LNAH, vyzkoušel si také smíšená bojová umění známá pod zkratkou MMA. Právě v oplocené kleci směl naplno prodat svou sílu a agresivitu, nicméně po jediném představení byl z bojového sportu "vyhnán". Při své premiéře totiž během 21 sekund vyhrál technickým K.O. nad Mathieuem Bergeronem, svému protivníkovi nedal sebemenší šanci a po sestřelení levým hákem mu na podlaze ringu naložil, co se do něj vešlo. Impozantní start, že? Vedení MMA ovšem tak dominantního ranaře ve svém podniku nechtělo.

V ročníku 2013-14 byl Brashear ve sportovním důchodu a všichni očekávali, že se na tom již nic nezmění. Jenže když mohl letos v srpnu zvažovat comeback "Brashův" arcirival Georges Laraque, proč by neměl zase obout brusle také Donnie, že? Forsberg se s třiačtyřicetiletým bitkařem dohodl na ročním kontraktu a vítá ho v Örnsköldsviku následujícími slovy: "Je to přesně ten typ hráče, který nám chybí. Nenasází spousty gólů, zato dodá naší hře důraz a bude fungovat jako ochranka." Nadšený ze zajímavé posily je také Svartvadet: "Jsem moc rád, že si nás Donald vybral."

Epizodka v MMA:

Mimochodem Brashear, jemuž připadne role Nylanderova bodyguarda, si zahrál také s Williamovým otcem Michaelem. Společně působili ve Washingtonu Capitals. Rodák z Bedfordu v NHL nastupoval ještě za Montreal Canadiens, Vancouver Canucks a již zmíněné kluby Philadelphia Flyers a New York Rangers. Dlouho platil za "nesložitelného" borce, až v pozdní fázi kariéry ho poslal k ledu další titán Wade Belak. Na závěr drobná perlička, v Brashearovi míří do Örnsköldsviku dvojnásobný účastník mistrovství světa, kde dokonce nasázel dva góly a zaznamenal pět kanadských bodů!

Že by nakonec mohl Nylanderovi a spol. pomoci také jinak než pěstmi?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.