bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odchod po dvaceti letech? Nevím, jestli zůstanu Ďáblem, říká Patrik Eliáš

20. května 2015, 12:00

Jan Prošek

V ročníku 1995-1996 odehrál svou první sezónu v National Hockey League. Rok předtím prošel vstupním draftem NHL, ve kterém si jej vybral klub New Jersey Devils. Patrik Eliáš se upsal Ďáblům, je těžké si ho představit v jiném dresu na klubové úrovni, protože všech devatenáct sezón strávil v jedné organizaci. Je to obrovský srdcař, spojení mezi ním a klubem léta letoucí fungovalo velmi dobře, spokojené byly obě strany. Teď je ale všechno jinak. Podle slov českého hráče není jisté, zda bude hrát pod generálním manažerem Rayem Sherem.

„Já opravdu nevím,“ řekl rodák z Třebíče webu NorhtJersey.com v pondělí a pokračoval. „Vím, že pan Shero je velice respektovaný generální manažer. Patří k nejlepším ve svém oboru. Odvedl skvělou práci v Pittsburghu a Nashvillu, když v těchto týmech působil jako GM. Je to opravdový profesionál, věřím, že v New Jersey rovněž odvede dobrou práci. Je na něm, jestli o mé služby bude mít zájem, jeho rozhodnutí musím akceptovat, ať už je jakékoliv,“ pravil.

„Upřímně řečeno, pokud se rozhodne pro přestavbu týmu, nebo jeho omlazení, a tak by pro mě nebylo místo, chápu to. Na druhou stranu, kdybychom spolu našli společnou řeč, a já bych zůstal, byl bych mnohem více šťastný,“ dodal. Patrik Eliáš v letošní sezóně vstřelil třináct branek a na dvacet jedna přihrál. Celkem tedy zaznamenal třicet čtyři bodů. Jeho smlouva s Devils platí ještě jednu sezónu, pokud by došlo k jejímu naplnění, odehrál by v jednom klubu dvacet sezón. Úkaz v dnešním hokeji často nevídaný.

„Věřím, že pokud budu hrát v New Jersey se správnými spoluhráči ve formaci, mohu být stále platným členem týmu. Cítím se stále dobře. Je pravda, že třeba zotavení po zranění je v mém věku poněkud delší záležitostí, ale já si zápasy užívám. Věřím, že jsem stále kreativní střední útočník, který může chodit na led při všech situacích – oslabení, přesilové hry i při hře ve stejném počtu hráčů,“ řekl.

Patrik Eliáš je nejlepší střelec v historii klubu. Na svém kontě má 406 gólů, 1 017 kanadských bodů a počet odehraných utkání má v současné době hodnotu 1 224. „S generálním manažerem jsem hovořil během sezóny. Záleží na tom, jaká bude moje pozice. Udělám všechno proto, abych mohl zůstat,“ zakončil odhodlaně.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.