bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ofenzívě Montrealu zvlhnul střelecký prach

6. února 2015, 16:00

eSports cz

Netřeba diskutovat o tom, že Canadiens patří mezi úplnou špičku celé NHL. Ještě aby ne, když se nachází na třetí příčce Východní konference a na vedoucí Tampu ztrácí pouze čtyři body. Ztrátu mohou navíc snadno umazat, protože mají k dobru ještě tři zápasy. Od prvního místa v konferenci je však vzdaluje nemohoucnost útočníků, kteří v posledních zápasech nejsou vůbec produktivní.

Pojďme si to tedy zrekapitulovat. Desetigólovou hranici mužstva překonali pouze čtyři útočníci. Alex Galchenyuk (15), Tomáš Plekanec (13), Brendan Gallagher (12) a nejlepší střelec mužstva Max Pacioretty (23). To je ovšem poněkud málo na tým, který se pohybuje na předních příčkách NHL.

Samozřejmě u Montrealu se nemůžeme divit, že je tak vysoko. Zaváhání ofenzivních řad v klidu likviduje hned několik elitních obránců celé soutěže. P.K. Subban a Andrej Markov patří mezi nejlepší obránce a zároveň mezi pětku nejproduktivnějších hráčů mužstva. Neměli bychom zapomínat také na kvality Alexeje Jemelina (2+11) a Sergeje Gončara (1+10), kteří se o něco více soustředí na obrannou činnost než první zmiňovaná dvojka.

Poslední zápasy Montrealu napovídají o pořádné mizérii, kterou završila prohra s beznadějně posledním Buffalem. Canadiens v zápase vyslali celkem 92 střel, ale vstřelili pouhé dvě branky! Z tak obrovského počtu šla pouhá třetina střel (34) na branku Jhonase Enrotha, pětatřicet pokusů zablokovali obětaví hráči Sabres a třiadvacet pokusů mířilo mimo tři tyče.

„Potřebujeme vyrovnané mužstvo, nikoliv pouze první dvě lajny. Bohužel v posledních zápasech to vypadá, že nikdo jiný branku vstřelit neumí,“ vyjádřil se trenér Therrien.

To však není jediný zápas, kde se Canadiens tolik trápili. V přechozím zápase prohráli s předposlední Arizonou 3:2, když se mezi střelce zapsal pouze Galchenyuk. Předchozí zápasy sice svěřenci Michela Therriena vyhráli, ale tím nejmenším možným rozdílem. Nejprve vykradli Madison Square Garden, když jedinou branku v zápase zaznamenal v 56. minutě Max Pacioretty. O den později vyhráli před domácím publikem nad Washingtonem, kdy přišla první branka až v prodloužení. Trefil se znovu Pacioretty.

„Štve mě taková prohra. Prostě další zápas, kdy nejsme schopní se prosadit. Nezbývá nám nic jiného než na sobě pracovat a jít tomu střeleckému štěstí naproti,“ vyřkl po posledním zápase Max Pacioretty.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.