bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Opustí Thornton San Jose? Ve hře je trojice týmů

7. září 2014, 19:55

Jan Šlapáček

San Jose Sharks se před začátkem nové sezony rozhodlo k celkem netradičnímu kroku a zbavilo se Joa Thorntona funkce kapitána. Trenér Todd McLellan sice uvedl, že si kanadský útočník může výsadní pozici znovu vybojovat, ten o ní však možná stát nebude. S agentem se údajně poohlíží po novém týmu.

„Jsem o tom přesvědčen,“ řekl Darren Dreger, expert televizní stanice TSN. Podle něj se Thornton přímo nedožaduje odchodu, ale pokud se ozve vhodný tým, zřejmě neodmítne.

„Joe je klubu oddaný a miluje město. Pokud by se ale stalo, že ho trenér nebude dostatečně využívat, může se ozvat. Donutilo by ho to zpochybňovat vlastní schopnosti, což zatím nehrozí. Ví, že stále patří mezi klíčové muže v týmu a umí rozhodovat zápasy,“ pokračoval Dreger.

Ten má i své tři tipy, kam by mohl kanadský útočník případně zamířit. Anaheim Ducks, Los Angeles Kings a Chicago Blackhawks jsou podle něj mužstva, která by Joe Thornton neodmítl. Důvod je prostý, všechna totiž patří mezi favority na Stanley Cup.

A ten ve sbírce urostlého centra chybí. Ba co víc, značná část hokejové veřejnosti ho viní z častých neúspěchů Sharks v play-off. Ve vyřazovacích bojích se z něj prý stává poloviční hokejista. Minimálně statistiky ukazují, že na tom skutečně něco je.

„Boduje, jak by měl? Je vůdcem, jakým by měl být? A podobně můžeme pokračovat. S play-off se na něj valí vlna kritiky. Jak to je ve skutečnosti však musí zhodnotit jiní,“ připojil Dreger.

Zklamání, které Joe Thornton momentálně jistě pociťuje, sám naprosto chápe. „Thornton nenutil vedení San Jose, aby s ním prodlužovali smlouvu. Lidé z klubu tak sami rádi učinili a za pár měsíců ho najednou nevidí jako důležitého hráče. To je pořádný kopanec. Pokud se tedy ozvou Chicago, Los Angeles nebo Anaheim, myslím, že bude hotovo,“ zakončil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.