bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pastrňák a konec. Bruins trápí pravá křídla, mimo hvězdného Čecha nikdo neboduje

22. října 2019, 17:16

Jan Pikous

První lajna Bruins je výkladní skříní celého bostonského mužstva. Brad Marchand, génius i blázen v jedné osobě. Jeden z nejflexibilnějších centrů ligy Patrice Bergeron. A česká stopa v podobě Davida Pastrňáka, kanonýra s duší dítěte. Formace, ze které se bekům soupeře ježí chlupy.

Dále to ale tak slavné není a elitní lajna Medvědů kvalitativně zbytek týmu výrazně převyšuje. Asi nejpatrněji to je znát právě na pozici pravého křídla, kde večer co večer diváky baví havířovský rodák. Zatímco „Pasta“ s přehledem útočí na hranici padesáti branek za sezonu a fantastická produktivita v posledních duelech mu dokonce v pondělí vynesla titul největší hvězdy uplynulého týdne, ostatní křídelníci z pravé strany se na vstřelený gól setsakra nadřou. 

Až na jedinou branku Bretta Ritchieho nemají pravá křídla Bostonu ve hře pět na pět na kontě jediný gól. A zatímco u divizních konkurentů z Tampy nebo Toronta se seznam nebezpečných ofenzivních hráčů pomalu nevejde do tweetu, v medvědím brlohu je to až na smrtonosnou první formaci bída.

Nyní úlohu druhého nejvytěžovanějšího pravého křídelníka zastává Chris Wagner, jenž na ledě tráví v průměru něco kolem čtrnácti minut. S jeho prací může být trenér Cassidy spokojený, bývalý hráč New Yorku Islanders si vede dobře na vhazování i při hře v oslabení, v ofenzivě však představy o hráči z druhé lajny určitě nenaplňuje. 

Redaktor webu The Athletic Fluto Shinzawa přichází s možností přesunout na pravé křídlo Dantona Heinena. Ten už má se hrou na pravé straně zkušenosti z dřívějška, navíc by se z levého křídla ve třetí formaci, kde hraje nyní, musel případně uhnout Andersi Bjorkovi, pokud dojde k jeho povolání z Providence.

Když už je řeč o medvědí farmě, tam sbírá branky Slovák Peter Cehlárik, který si ostatně hru ve druhé formaci s Jake Debruskem a Davidem Krejčím už vyzkoušel. Pokud by však kouč Medvědů chtěl zůstat u stávajících možností, má k dispozici kromě Bretta Ritchieho také Karsona Kuhlmanna. I přes chabý bodový příspěvek trenér Bruins svěřence příliš nekritizoval, pár výtek si ale přece jen neodpustil.

„Měli tam pár dobrých střídání. U Ritchieho stále zkoušíme, kam bude nejlépe pasovat. Měl dobré momenty na puku, lepší byl ale v předbrankovém prostoru. Od Kuhlmanna budeme chtít, aby rychle bruslil a zapojoval se hbitě do ofenzivy, zatím tomu jeho hra také neodpovídá.“ 

A v neposlední řadě se nabízí i svým způsobem kacířská myšlenka – první lajnu rozdělit a rozprostřít tak ofenzivní sílu Bostonu do vícero útoků. Přesunout Pastrňáka do druhé formace ostatně v týmu zkoušeli už dříve. Při zranění Davida Krejčího avšak momentálně Bruins nejsou s to mladému kanonýrovi nabídnout solidního centra.

Ať už pozici pravého křídla ve druhé lajně obsadí dlouhodobě kdokoliv, fanoušci Medvědů musejí doufat, že se bodový příspěvek ostatních bostonských útoků zlepší. Na hvězdné trio totiž donekonečna spoléhat nejde.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.