bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pastrňák o krok blíže k návratu. Kdy opět zasáhne do hry?

7. března 2019, 15:04

Matěj Hodoval

David Pastrňák se posunul o další kus v cestě za návratem zpět na led. Český útočník absolvoval v úterý první trénink po zranění palce, při němž držel v rukou hokejku.

Rodák z Havířova si problémy s palcem na levé ruce přivodil 10. února tohoto roku, když upadl při odchodu z večeře se spoluhráči a sponzory. Od té doby Pastrňák zameškal deset zápasů. 

„Jak to ovlivní jeho práci s hokejkou a střelu? Bude to především o tom, aby si zvykl a cítil se pohodlně před svým návratem,“ konstatoval trenér Medvědů Bruce Cassidy.

Forvard s osmaosmdesátkou na zádech by měl na marodce zůstat ještě minimálně týden, vše ale bude záležet především na tom, jak se bude cítit on sám. Dle slov kouče Cassidyho nebudou Bruins nikterak spěchat s návratem svého klenotu.

Boston absenci českého útočníka zvládl nadmíru dobře, během deseti zápasů vstřelili Medvědi 35 branek a zvedli tak svůj průměr na zápas z 2,9 branek, který měli po 56 duelech s Pastrňákem v sestavě, na 3,5 gólů na zápas. Skvěle zastoupil především Jake DeBrusk, jenž ve zmíněném období nastřádal patnáct kanadských bodů (8+7). 

Bruce Cassidy si nyní láme hlavu nad tím, jak po návratu českého mladíka poskládá své útoky. Jednou z variant je i spojení s krajánkem Davidem Krejčím. „Mají mezi sebou chemii, ale neodehráli toho spolu letos mnoho. Pro něj ale bude jednodušší vrátit se k Marchandovi a Bergeronovi.“ 

„Nechcete vstoupit do vyřazovací části s tím, že složíte několik úplně nových formací,“ řekl Cassidy. Bostonský lodivod má totiž po uzávěrce přestupů k dispozici nově ještě Marcuse Johanssona a Charlie Coylea.

David Pastrňák je s 31 góly stále nejlepším střelcem týmu a s šestašedesáti body druhým nejproduktivnějším hráčem, před ním je jen Brad Marchand.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.