bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pastrňák pošilhává po Draisaitlovi, s Bostonem jedná o osmileté smlouvě

8. září 2017, 12:00

Martin Zíta

Jednání mezi Bostonem Bruins a Davidem Pastrňákem se posunuly k osmileté smlouvě, zámořským novinářům to potvrdil hráčův agent J.P. Barry. Pastrňákův kemp při vyjednávání poukazuje na smlouvu, kterou podepsal edmontonský Leon Draisaitl.

David Pastrňák by s Bostonem rád podepsal osmiletou smlouvu, právě k tomuto scénáři se jednání aktuálně posunula. Dohoda je ale ještě daleko. Zámořským novinářům informaci potvrdil hráčův agent J.P. Barry.

Pastrňákův kemp se při jednání obrací na smlouvu, kterou vcelku nedávno podepsal edmontonský Leon Draisaitl. Německý útočník si s Oilers plácnul na osm let za celkem 68 milionů dolarů, tedy 8,5 milionů ročně.

Draisaitl v minulé sezoně nasbíral 77 bodů za 29 gólů a 48 asistencí v 82 zápasech, zatímco Pastrňák si v 75 zápasech připsal 70 bodů (34+36). Právě v tomto bodě leží hlavní argument Pastrňáka a jeho agenta – Draisaitl dohrál ročník s průměrem 0,94 bodů na zápas a Pastrňák s průměrem 0,93 bodů na zápas.

Srovnání se tak přímo nabízí. Vcelku diametrální odlišnosti v předváděné hře obou porovnávaných jdou v tomto okamžiku zcela stranou.

Boston před pár týdny potvrdil, že Pastrňákovi nabízí šest milionů ročně na šest, případně sedm let, podle hráčova výběru.

Český útočník ale míří výše. Pokud by skutečně podepsal dohodu podobnou té Draisaitlově, stal by se nejlépe placeným hráčem klubu. Aktuálně je jím David Krejčí s 7,25 miliony dolarů.

Pastrňák je poslední omezeně volný hráč v kádru Bostonu Bruins, který ještě nemá podepsanou smlouvu na novou sezonu. Bruins mají podle CapFriendly.com pod platovým stropem ještě lehce přes deset milionů dolarů.

Podle serveru championat.ru se o Pastrňáka už vcelku vážně zajímají i kluby KHL. Smlouvu s týmem NHL musí český útočník podepsat do prvního říjnového dne.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.