bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Patrik Laine bruslí, s termínem návratu do hry jsou ale v klubu opatrní

19. ledna 2017, 16:00

Jiří Lacina

Přestože mu je pořád teprve osmnáct let, je takovou hvězdou, že o něm fanoušci hltají každou zprávu. Zvlášť, když je pozitivní. Zvlášť, když přichází v tak nevyzpytatelné věci, jako je otřes mozku. Ta zpráva zní: Patrik Laine už trénuje na ledě.

Celý proces zotavení z otřesu mozku tedy podle všeho probíhá v pořádku. Laine udělal od 7. ledna, kdy je mimo hru, velký pokrok. Na ledě se ve středu objevil od té doby poprvé, dohled nad ním měl klubový šéf pro fyzickou přípravu.

Trenér Winnipegu Jets Paul Maurice potvrdil, že si finský útočník za asistence Dr. Craiga Slaunwhitea dobře zabruslil, nicméně opatrně dodal, že časový odhad návratu do hry zatím stále neexistuje.

„Je to dobré znamení,“ řekl Maurice. „Dostává se do bodu, s jakým jsme počítali. Všechny věci, kterými zatím prošel, jako třeba lehká jízda na kole, proběhly v pořádku, takže se posunul do další fáze. Vrací se na led. Uvidíme, jak se bude cítit zítra, podle toho se poté rozhodneme a začneme probírat, jak pokračovat.“

Přehnaný optimismus prý ale stále není na místě. „Dokonce i když se budeme blížit k závěru, nebudeme oznamovat žádné termíny,“ zdůraznil kouč. „Až nakonec přijde plný fyzický kontakt. V minulosti už jsme měli hráče, kteří prošli v pořádku první fází, ale na téhle pak na dlouho ustrnuli. Jakmile se vám znovu projeví symptomy, vracíte se na začátek. Takže radši žádné časové rámce,“ vysvětlil všeobecnou zdrženlivost Maurice.

Jen pro pořádek připomeňme, že Laine se zranil při otevřené srážce s Jakem McCabem v utkání Winnipegu s Buffalem 7. ledna. Střet nevzbudil tolik kontroverzí jako obvykle. Dokonce i trenér Maurice uznal, že šlo o čistou srážku a McCabea nijak nevinil.

Laine od té doby vynechal šest utkání Winnipegu, který jen dvakrát vyhrál a čtyřikrát prohrál (jednou v prodloužení). S druhou výhrou pomohl ve středu po čtyřech porážkách v řadě brankářský navrátilec do sestavy Ondřej Pavelec, jak jsme vás informovali na jiném místě našich stránek. 
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.