bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Persona non grata: Sháníte trenéra? Tak na tohle jméno zapomeňte!

13. května 14:21

Jiří Lacina

Čtyřiadvacet týmů už má dovolenou, několik jich shání nového kouče. Trenérský kolotoč poslední roky nabírá na obrátkách, životnost šéfů laviček se nápadně zkracuje.

Ostatně, nedávno jsme o tom psali. Je skutečně bizarní, že Bruce Cassidy, jmenovaný do funkce ve Vegas teprve v létě 2022, je nyní sedmým nejdéle sloužícím koučem v lize. Martin St. Louis v Montrealu šestý. Déle než dvě sezóny je aktuálně ve funkci jen pět trenérů!

Jak nedávno informoval David Pagnotta, novinář z The Fourth Period, některé kluby se nepřestávají dotazovat na zkušeného Joela Quennevillea. Bohužel marně.

Status nechtěného muže zůstává nezměněn.

Pagnotta píše o tom, že na trojnásobného vítěze Stanley Cupu s Chicagem se ptalo třeba Toronto. Až dosud ovšem platí, že NHL s návratem zkušeného muže do ligy nesouhlasí.

Quenneville byl na neurčito suspendován za incident kolem hokejisty Kylea Beache, který po mnoha letech vytáhl na veřejnost kauzu sexuálního obtěžování ze strany příslušníka trenérského štábu Blackhawks. Hlavní kouč se provinil tím, že spolu s ostatními lidmi z managamentu odmítl věc v době vrcholícího play off řešit a vše se nakonec zametlo pod koberec.

Quennevillovi je momentálně 65 let. V NHL končil coby trenér Floridy na začátku sezóny 2021-22. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.