bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pietrangelo je spokojen s posilami. Teď jsme silnější, hlásí

7. července 2018, 14:00

David Zlomek

Alex Pietrangelo je dle svých slov moc spokojený s tím, jak si jeho organizace St. Louis Blues toto léto počínala. Osmadvacetiletý obránce, který v týmu dělá kapitána, tvrdí, že velké posily prostě byly potřeba, St. Louis má za sebou totiž sezonu, jež byla zklamáním. Poprvé od roku 2011 totiž Blues chyběli v playoff, a tak přišlo na řadu velké posílení.

Jen pro připomenutí, St. Louis získalo výměnou s Buffalem centra Ryana O'Reillyho, za něhož k niagarským vodopádům putoval velký balíček, ve kterém byla kromě dvou výběrů v draftu (1. kolo v roce 2019, 2. kolo o dva roky později) také trojice Patrik Berglund, Vladimír Sobotka a Tage Thompson.

Kromě toho Blues ulovili z trhu s volnými hráči Tylera Bozaka (3 roky, 15 milionů dolarů), Davida Perrona (4 roky, 16 milionů) a brankáře Chada Johnsona (1 rok, 1,75 milionů).

„Teď jsme lepším týmem. Myslím, že jsme získali hráče, co k nám chtěli. Hlavně jsme ale posílili o centry, což jsme extrémně potřebovali,“ řekl Pietrangelo. „Taky je důležité, že majitel dal generálnímu manažerovi volnou ruku v tom, aby zlepšil tým. Díky tomu k nám došli kluci, co jsou nadšení z této příležitosti a opravdu tady chtějí být.“

„Všichni chtějí vyhrát. Přišli sem proto, že ví, že máme šanci na Stanley Cup, jelikož máme dobrý tým, který díky svým příchodůn ještě zlepšili. Toto léto by se dalo označit jako další velký krok k našemu cíli,“ dodal. Má pravdu, očekávání teď budou velká, protože od všech nových hráčů se čekají velké věci.

Nikdo v uplynulém ročníku nevyhrál více vhazování než Ryan O'Reilly (1 274), k tomu měl druhou nejlepší procentuální úspěšnost ve stejné disciplíně mezi hráči, kteří šli na vhazování aspoň dvěstěkrát. K tomu přidal 61 bodů (24+37).

Bozak, jenž opustil Toronto, aby zkusil trh, získal 43 bodů (11+32). Další útočník David Perron má za sebou životní sezonu, kdy v dresu Golden Knights nasbíral skvělých 66 bodů v 70 zápasech.

„Samozřejmě víme, že Perron je velkou posilou do ofenzivy, nicméně Bozak i O'Reilly jsou skvělí i do obrany,“ analyzuje nové spoluhráče Pietrangelo. „Hrál jsem proti nim, takže vím, jak dobře brání. Hraje se proti nim strašně těžko.“

Když si dáme do srovnání centry, kteří za St. Louis hráli na konci sezony, a centry, kteří sezonu pravděpodobně zahájí, poznáme opravdu velký rozdíl. Uznejte sami: Schenn, Brodziak, Sobotka a Sundqvist. Všechno solidní hráči, ale když k Schennovi přidáme O'Reillyho, Bozaka a jednoho z dvojice Thomas (celková dvacítka loňského draftu) a Barbašev, dostaneme rázem lepší mužstvo. Alespoň na papíře.

„Myslím, že jedna z věcí, která nám chyběla, byla úspěšnost na vhazování,“ přemýšlel Pietrangelo. „Nejen, že jsme získali kluky, kteří jsou v tom silní, ale taky je jeden pravák (Bozak) a jeden levák (O'Reilly). To je možná věc, která se tak neřeší a nevyniká, ale pro nás je to důležité, protože rázem máme hráče, kteří dokážou vyhrát buly v obou kruzích. Super také je, že jsme se rozhodli tento problém řešit. Jsem prostě nadšený, oba dva je baví útočit, stejně jako bránit. Tohle vyhrává zápasy.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.