bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pittsburgh se propadl na dno, navíc přišel o kapitána Crosbyho

16. listopadu 2018, 14:00

Šimon Rogner

Úspěchy a Pittsburgh Penguins. To je dvojice slov, o které se v posledních letech nepochybovalo, dala by se označit téměř za axiom. Ale ačkoliv si toho člověk možná téměř nevšiml, Tučňáci prohráli sedm z posledních deseti zápasů a se 17 body se nacházejí na posledním místě Východní konference. Týmu se navíc zranil kapitán Sidney Crosby, který by podle trenéra Mikea Sullivana mohl chybět až týden.

Crosby vynechal už dnešní noční utkání proti Tampě, které Pittsburgh na domácím ledě prohrál 3:4. „Jeho zranění je nyní krátkodobé, ale spíše si myslím, že bude chybět tak týden,“ řekl před duelem s Lightning trenér Mike Sullivan, jenž zároveň poznamenal, že se nejedná o otřes mozku, jenž Crosby během své kariéry několikrát utrpěl.

Zranění v horní části těla, u něhož není jisté, kdy se událo – Crosby totiž nechyběl v úterním střetnutí proti New Jersey ani jedno střídání a odehrál přes 21 minut –, Pittsburghu na naději nepřidává. Penguins se momentálně nacházejí na úplném dně Metropolitní divize i Východní konferenci – v 17 zápasech nasbírali 17 bodů.

Jednatřicetiletý Kanaďan má sice v 16 utkáních na kontě 8 gólů a 19 bodů, jeho týmu, který prohrál šest z posledních sedmi zápasů, to však zatím příliš nepomáhá. Uvidíme, zda tým nabudí poslední výměna Carla Hagelina do LA, odkud přišel Tanner Pearson, Crosbyho absence mu ovšem rozhodně nepomůže.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.