bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podepsáno! Jednička draftu má v kapse nováčkovskou smlouvu s Rangers

13. října 2020, 11:55

Matěj Hodoval

Očekávaný podpis je realitou. Výjimečný talent Alexis Lafrenière míří do National Hockey League. Nejvýše vybraný hráč posledního draftu se s Rangers dohodl na tříleté nováčkovské smlouvě.

Podpis, o němž nebylo pochyb. Alexis Lafrenière je považován za mimořádně talentovaného hokejistu, který by měl své kvality potvrdit také v nejlepší hokejové lize světa. Devatenáctiletý nováček zatíží platový strop Rangers průměrně 925 tisíci dolary. Sám si může vydělat včetně všech bonusů až 11,33 milionů

„Byl to opravdu jednoduchý proces. Pracovali jsme na tom s jeho agenty a vyřešili jsme to velice rychle,“ popsal jednání o Lafrenièrovém kontraktu generální manažer týmu Jeff Gorton.

Na rodáka z Québecu čeká velká výzva. Na Lafrenièra bude upřena obrovská pozornost již během jeho premiérové sezony v NHL. A právě na svůj debut by nemusel čekat dlouho, Jezdci s ním totiž počítají už v nadcházejícím ročníku.

Každopádně bavit se o příští sezoně je v tuto chvíli složité. Start je sice naplánován na 1. leden, nicméně s ohledem na aktuální situaci ve světě se nelze na toto datum upínat. Ve hře je tedy reálná varianta, že Lafrenière by se mohl objevit na juniorském šampionátu 2021.

„Diskutujeme o těchto scénářích a o tom, co se bude dít. V tuto chvíli se soustředíme na to, abychom ho sem dostali co nejdříve to půjde, mohl by začít trénovat a soustředit se na sezonu v National Hockey League,“ říká Gorton.

Jedno je jisté. Lafrenière bude na legendárním dresu New Yorku Rangers mít číslo 13. Dosavadním nejúspěšnějším nositelem tohoto specifického čísla byl Sergej Nemčinov, který jako jediný s třináctkou na zádech zvedl nad hlavu Stanleyův pohár.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.