bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Posila před play off? Rus Fedotov údajně může do Philadelphie

29. března 12:00

David Zlomek

Ruský brankář Ivan Fedotov, kterého před téměř devíti lety draftovala Philadelphia, se pravděpodobně konečně dostane do Severní Ameriky. Rus by se měl k Flyers připojit ještě před koncem sezony, píše to server The Athletic.

Flyers Fedotova draftovali v roce 2015 v sedmém kole. S klubem podepsal 7. května 2022 roční smlouvu, ale jeho kontrakt v NHL začne platit až po příchodu k Flyers. Fedotov má tedy platnou smlouvu s Philadelphií a mohl by hrát v již této sezoně, po níž by se stal volným hráčem.

Fedotov byl připraven přijít do klubu, když podepsal smlouvu, ale poté byl zatčen a donucen k vojenské službě v Rusku a údajně byl poslán do Severomorsku v severní části země, poblíž hranic s Finskem.

Nicméně nyní by mělo být hotovo, NHL navíc potvrdila serveru The Athletic, že neexistují žádné problémy ani překážky, které by Fedotovovi, jenž v sezoně hájil barvy CSKA Moskva, bránily v okamžitém nástupu do týmu.

Ve 44 zápasech základní části měl bilanci 21-22-1 s průměrem 2,37 gólu na zápas a úspěšností zákroků 91,4 %. Jeho tým byl nedávno vyřazen z play off a ve čtvrtek ráno pak tým oznámil, že jeho dvouletý kontrakt, do jehož konce zbýval jeden rok, byl ukončen. 

V sezóně 2021-22 Fedotov dovedl CSKA Moskva k zisku Gagarinova poháru, když v 26 zápasech základní části zaznamenal bilanci 14-10-2 s průměrem 2,00 gólu na zápas a úspěšností zákroků 91,9 %. Zahrál si také na olympijských hrách v Pekingu v roce 2022, kde pomohl ke stříbrné medaili.

Z Ruska chce ale pryč a údajně se nemůže dočkat, až konečně okusí NHL. Jen po roce chytání? Fedotov si věří, že je dostatečně vyspělý na to, aby mohl hrát v NHL, i přes to, že až do této sezony žádný hokej nehrál, protože si plnil vojenské povinnosti.

"Všichni občané podléhající vojenské službě v zemi musí splatit svůj dluh vlasti," řekl Fedotov podle překladu loni v červenci. "Můžeme dlouho diskutovat, ale zákon je zákon. Musí být respektován. Každý v té či oné míře splácí svůj dluh vlasti."

Teď může pomoct Flyers ve svízelné situaci s gólmany. A třeba jim pomoct play off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.