bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přetlak v obraně Rangers zřejmě odnese Nick Holden

29. července 2017, 14:30

Josef Potůček

Když byl loni v létě vytrejdován Nick Holden zpod Skalistých hor do New Yorku, tehdejší trenér Avalanche Patrick Roy telefonoval svému kolegovi Alainu Vigneaultovi: „Právě jsi získal mého nejlepšího obránce.“ Nyní vše nasvědčuje tomu, že oblíbenec Svatého Patrika se bude po roce opět stěhovat.

Počty jsou neúprosné. Po úterním podpisu Mika Zibenajada, který v následujících pěti letech zatíží výplatnici Rangers takřka 27 milióny dolarů, jim zbývá pod platovým stropem pro nadcházející sezónu skulina nuzného půlmiliónu. Případná výměna Nicka Holdena by přitom onu mezeru zvětšila o 1.65 miliónu.

Problém spočívá v tom, že s příchodem Alexeje Bereglazova, s kterým Jezdci v dubnu podepsali nováčkovský kontrakt, mají na soupisce hned osm zadáků. Oproti tomu se potýkají s nedostatkem středních útočníků, které mají pouze tři (pokud není započítán J.T. Miller, který si v uplynulém ročníku na centru párkrát zahrál): Zibenajada, Kevina Hayese a Davida Desharnaise.

Ztráta Oscara Lindberga, po kterém v rámci rozšiřovacího draftu sáhli představitelé Las Vegas, byla pro Rangers zřejmou čárou přes rozpočet.

Co se týče tamních obranných párů, lze předpokládat, že první utvoří Ryan McDonagh s nově příchozím Kevinem Shattenkirkem, nejspíše nejlepším bekem, který byl na letošním trhu volných hráčů k dispozici. Druhou dvojici nejspíše zformuje Brendan Smith a Brady Skjei. O zbylá místa si to pak rozdají zmíněný Bereglazov, Marc Staal, Anthony DeAngelo a možná i talentovaný Neal Pionk. Jestli se ovšem onoho boje bude účastnit i Holden, druhý nejvytěžovanější hráč Rangers loňské sezóny, je otázkou.

Vše nasvědčuje tomu, že by tomu tak být nemělo. Hovoří se o zájmu Vancouveru, kde obdobně jako tomu bylo v případě Lindberga, musí zaplnit díru po Lucu Sbisovi. Dalším zájemcem má být Winnipeg, kde mají přebytek kvalitních praváků a zadák s držením hole na levou stranu by se jim náramně hodil. S poněkud hůře hodnocenou obranou se potýkají v Dallasu a též návrat do Denveru nevypadá nepatřičně.

Pouze zdánlivý smysl by měl pro Blueshirts trejd s Torontem, kde jimi byl opakovaně projeven zájem o Tylera Bozaka. Platová zátěž jedenatřicetiletého centra Javorových listů (4.2 mil.) by se jim do platového stropu jednoduše nevměstnala.

Mimoděk nelze nezmínit, že newyorští se loňským ziskem Nicka Holdena vzdali pouze čtvrté volby draftu. V současné době je jeho hodnota dozajista vyšší. V jakém dresu však začne příští sezónu, je otázkou na současném přestupním trhu zřejmě nejožehavější.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.