bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Příliš dobrý Panarin? Chicago přijde ruský nováček draho, možná donutí Blackhawks k výměnám

9. dubna 2016, 16:30

Tomáš Zatloukal

Jedním z velkých témat závěru sezóny je závod o Calder Trophy, jemuž, minimálně podle bodového konta, vévodí Artěmij Panarin. Senzační zelenáč nakupil již 74 bodů, což mu stačí na celkové desáté místo v ligové tabulce produktivity! A právě to je kamenem úrazu, pokud střízlík s dvaasedmdesátkou na zádech zůstane v TOP TEN i po víkendu, budou mu muset Černí jestřábi vyplatit hodně tučný bonus.

Kdepak, Panarin by si v takovém případě nepřišel na "jágrovských" 100 tisíc dolarů (tuto sumu česká legenda vyinkasovala za překonání šedesátibodové hranice), nýbrž na částku více než sedmnáctkrát vyšší. Rodák z Korkina má slíbenou odměnu ve výši 1,725 milionu dolarů, jejíž započítání do platového stropu by svázalo ruce generálního manažera Stana Bowmana.

Abychom si rozuměli, splněný bonus se počítá do platového stropu pro danou sezónu, přebytek nad povolenou hranici (pro 2015-16 jde o 71,4 milionu dolarů) se pak přesouvá do dalšího ročníku. A to by znamenalo pro Bowmana nemalou nepříjemnost, byť se odhodlaně nechal slyšet, že vůbec nelituje toho, že Panarin může na vysoký bonus skutečně dosáhnout.

"Bez něj bychom nebyli takhle dobrým týmem," tvrdí. A pravdu má, Patrick Kane vedle Panarina bodově explodoval, sám bývalý tahoun petrohradského SKA rychle ukázal, že je právoplatným členem top-six. Přitom hraje za skromnou gáži ve výši 812 500 dolarů. A ještě jednu sezónu bude! Hráče jeho kvalit za takové peníze nepořídíte.

"To, co předvádí, je opravdu výjimečné. Jsem moc rád, že se mu daří a že nepřestává kupit body. Díky jeho gólům a nahrávkám vyhráváme, takže chceme, aby v tom pokračoval." Stan Bowman o Artěmiji Panarinovi

Abychom byli upřímní, pod milion dolarů neseženete takřka žádného kvalitního hokejistu. A i to musí Bowmana hřát, loni v létě upekl skvělý přestup. Panarin sice dost možná dosáhne na onen bonus a ubere porci peněz, která mohla v ideálním případě putovat na konta Andrewů Shawa s Laddem (první je RFA, druhý by coby volný hráč bez omezení také rád zůstal), Chicagu se ovšem již bohatě vyplatil.

A tak lze chápat Bowmanův smířlivý tón. Ví, že Panarin si svůj plat zaslouží do posledního centu. Včetně bonusu. Pokud se ovšem o víkendu bodově odmlčí a naopak zazáří někdo z tria Brent Burns, Anže Kopitar, Vladimir Tarasenko, a to tak mocně, že Kaneova kumpána z elitní desítky vyšoupne, uznávaný stratég se nejspíše pobaveně pousměje. A pomyslí si: "O starost méně."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.