bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Probuzení čeští střelci srazili Dány, dvacítka se těší na čtvrtfinále

1. ledna 2019, 0:50

Václav Jáchim

(VANCOUVER, od našeho zpravodaje) Žádné komplikace, čeští junioři zvládli poslední duel základní skupiny podle předpokladů a potvrdili postup do play off. Junioři zdolali Dány díky soustředěnému výkonu, probuzení střelci dvakrát udeřili v přesilovkách, dvacítka si pak náskok pohlídala. Na šampionátu Češi splnili první úkol, v noci na čtvrtek je čeká ve Victorii klíčové čtvrtfinále.

Do klíčové bitvy poslali čeští trenéři pozměněnou sestavu. V brance dostal šanci Dostál, který proti Kanadě nebyl ani na střídačce. V elitní formaci naskočili Zadina, Kaut a Kern. Kapitán Nečas se přesunul do druhého útoku k Pláškovi a Pekařovi, pohromadě zůstali Machala s Jeníkem, jimž se dařilo v předchozí bitvě proti javorovým listům.

Do utkání vstoupili reprezentanti odhodlaně. A trpělivě. První náznaky šancí měl soupeř, Dostála prověřili Grundtvik a Brinkman. Ale jinak se hrálo hlavně na druhé straně, junioři byli aktivní a tentokrát už také produktivní. Kern ještě z dorážky neuspěl, v 9. minutě šli Češi do vedení: Hrabík z levé strany parádně našel Jakuba Lauka a ten mířil přesně k tyči – 0:1.

Bývalý útočník Pirátů se záhy ocitl v další příležitosti, po vyloučení Schulze pálil z levé strany Zadina, ovšem radost z gólu mu povedeným zákrokem sebral Soegaard. V čase 11:59 ovšem dánský gólman inkasoval, Zadina v přesilovce přihrál Martinu Nečasovi a kapitán dvacítky neměl problém napálil kotouč do odkryté klece – 0:2. Soupeř ožil až při početní výhodě, kdy na trestné lavici pykal Lauko. Ovšem proti střele Grundtviga i dorážce L. Andersena zasáhl spolehlivý Dostál.

Po přestávce si reprezentanti udržovali herní převahu, byť protivník hrozil z některých nebezpečných situací. Po přečíslení zakončoval Schultz, jeho pokus ale skvěle chytil Dostál. Později putoval na trestnou lavici Koch a dvacítka využila další přesilovku. Nečas našel před brankou Kondelíka, který hezky posunul puk na Martina Kauta a útočník farmy Colorada mířil přesně – 0:3.

Seveřané nic nevzdávali, Dostála prověřil tvrdou ranou Wittendorf, pak musel být český gólman pozorný proti pokusu Rondbjerga. Ve 37. minutě hrál soupeř 17 vteřin přesilovku pěti proti třem, jakmile se na led vrátil vyloučený Machala, hned nabruslili s Kondelíkem do brejku. Ovšem dánský brankář Soegaard odolal.

Úvod třetího dějství byl smolný pro Michala Gaspara, který při bránění soupeře nešťastně narazil do branky Lukáše Dostála a hrací plochu posléze opustil na nosítkách. Při vyloučení Pekaře ujel Machala, ovšem v zakončení neuspěl, ve 45. minutě trefil na opačné straně Cubars tyč. Neklapla ani souhra Kauta se Zadinou, v dalším oslabení uháněli na Soegaarda dokonce tři Češi. Po vyloučení Galvase odvolali Dánové brankáře, hráli v šesti proti čtyřem a obránce Filip Král trefou do odkryté klece pečetil skóre – 0:4

Několik minut poté, co doma v Česku vypukly oslavy roku 2019, mohli junioři slavit. V  základní skupině si připsali první vítězství v normální hrací době, s pěti body postupují ze třetí příčky do play off. Klíčové čtvrtfinále budou hrát v noci na čtvrtek českého času ve Victorii, soupeřit budou s druhým týmem skupiny B.

Výsledek posledního utkání dvacítky v základní skupině MS:

DÁNSKO – ČESKO 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Lauko (Hrabík), 12. Nečas (Zadina, Kvasnička), 29. Kaut (Kondelík, Nečas), 58. Král (Bukač, Kern).
Rozhodčí: Ingram (Kanada), Stano (Slovensko) – Chaput (Kanada), Oliver (USA).
Vyloučení: 5:7.
Využití: 0:2.
Oslabení: 0:1.
Střely na branku: 20:34 (7:14, 7:13, 6:7).
Nejlepší hráči: Jonas Rondbjerg – Martin Kaut.
Diváci: 10.204.
Dánsko: Soegaard – Setkov, Koch, Baastrup, Urup, Mortensen, V. Andersen, Schulze – Brinkman, Rondbjerg, Schultz – Grundtvig, D. Madsen, L. Andersen – Marcusse, Green, Wittendorf – Cubars, Kjaer, Bach – Gath. Trenér: O. Eller.
Česko: Dostál – Galvas, Kvasnička, Mikyska, Gaspar, Král, Bukač, Šalda – Kaut, Kern, Zadina – Pekař, Nečas, Plášek – Hrabík, Kondelík, Pour – Jeník, Hladonik, Machala – Lauko. Trenéři: Varaďa, Eliáš a Krátoška.

Další program MS do 20 let 2019:

Úterý 1. ledna:
00:30 Švédsko – Kazachstán
02:00 Rusko – Kanada
04:30 USA – Finsko

Středa 2. ledna:
20:00 1. zápas o udržení (Vancouver)
22:00 1. čtvrtfinále (Victoria)

Čtvrtek 3. ledna:
00:30 2. čtvrtfinále (Vancouver)
02:00 3. čtvrtfinále (Victoria)
04:30 4. čtvrtfinále (Vancouver)

Pátek 4. ledna:
18:00 2. zápas o udržení (Vancouver)
22:00 1. semifinále (Vancouver)

Sobota 5. ledna: 
02:00 2. semifinále (Vancouver)
18:00 případný 3. zápas o udržení (Vancouver)
22:00 zápas o 3. místo (Vancouver)

Neděle 6. ledna:
02:00 finále (Vancouver)

Začátky jsou uvedeny v českých časech, v Kanadě je o 9 hodin méně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.