bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Proč nehraje Nylander? Vrátily se mu kruté bolesti, kvůli kterým měnil plexi

26. dubna 14:05

Tomáš Zatloukal

Frajeřina či módní výstřelek po vzoru Alexe Ovečkina? Kdepak, tónovaný štítek se objevil na přilbě Williama Nylandera v září roku 2022 z jiného, vážnějšího důvodu. Švédská superstar tehdy prozradila, že ke změně plexi sáhla kvůli opakujícím se migrénám. Teď se se zákeřným onemocněním potýká znovu.

Tónovaný štítek mu měl pomoci zmírnit vliv prudkého světla a ostrých kontrastů.

A dlouho se zdálo, že Nylander našel na prevenci migrén řešení.

Jenže momentálně se potýká s bolestmi tak palčivými, že ho týmoví lékaři vyšetřovali s podezřením, že má otřes mozku.

Je nezodpovězenou otázkou, kdy bude osmadvacetiletý forvard do série s bostonskými Bruins ready naskočit.

Záludnost migrén spočívá v tom, že jde o nevyzpytatelné onemocnění. Nylander se účastnil posledních dvou rozbruslení Toronta, ale vynechal všechny tři partie.

Zdánlivě vypadal bez obtíží, bez nějakého zjevného limitujícího zranění. Jenže v tom je ta potíž. Migréna mohla pro trénink ustoupit, ale poté se stejně rychle vrátit. A klidně v ještě větší intenzitě.

Že Maple Leafs produktivní borec chybí, je jasné. V základní části atakoval stobodovou hranici, patří k hlavním ofenzivním tahounům Keefeho skvadry.

Sám se nepochybně těšil i na souboj se svým “dvojčetem”, velkým kamarádem z dob dospívání ve Skandinávii Davidem Pastrňákem.

Jenže o duel osmaosmdesátek je prozatím ostře sledovaná série ochuzena.

Je pozoruhodné, že v minulosti Nylander navzdory migrénám hrál a byl až neskutečně odolný, momentálně zapisuje své první absence od listopadu 2016.

Aktuální bolesti hlavy ho avšak souží přespříliš, do play-off ho zatím nepustily. Odezní dříve, než tradičnímu klubu, co čeká na Stanley Cup od roku 1967, skončí sezona?

Aktuálně je stav pro Javorové listy nepříznivý: 1:2 na zápasy.

Toronto by Nylandera zoufale potřebovalo. Už jen kvůli jeho dlouhodobé bilanci z vyřazovacích bojů (39 bodů za 50 mačů).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.