bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Prohloubí se krize Edmontonu? Florida se může znovu přiblížit osmému místu

18. února 2018, 17:37

Jiří Sameš

Dnešní program National Hockey League obstará celkem sedm zápasů. Začínat se bude již krátce po 18. hodině, kdy Rangers přivítají v Madison Square Garden Letce z Philadelphie. Před půlnocí začnou ještě další dva duely. Do Pepsi Center zavítají trápící se Oilers, Carolina bude hostit New Jersey. Později v noci se přidají ještě čtyři zápasy.

18:00 New York Rangers – Philadelphia Flyers

Rangers se vrátili domů ze čtyřzápasového tripu pouze s jednou výhrou a postup do play-off se jim tak zase mírně vzdálil. Na svém kontě mají navíc za posledních devět zápasů pouhé dvě výhry. Včera Jezdci padli na ledě Ottawy Senators 3:6. Ve 48. minutě se dočkal svého debutu mezi třemi tyčemi Brandon Halverson, který vystřídal po páté inkasované brance zkušeného Henrika Lundqvista. Rangers mají letos doma ještě celkem slušná čísla: 18-10-3. Potvrdí je dnes?

Flyers stihli nasbírat za 58 zápasů celkem 68 bodů a v Metropolitní divizi stále drží třetí příčku. Nyní se navíc nacházejí ve velmi dobré formě, když dokázali bodovat v každém z uplynulých sedmi utkání – bilance 5-0-2. V minulém utkání zvítězili Letci v Columbusu 2:1 po prodloužení. Hrdinou se stal útočník Sean Couturier, který vstřelil svou již devětadvacátou branku v tomto ročníku! Michal Neuvirth pomohl 35 úspěšnými zásahy.

Rangers se s Flyers střetnou podruhé v sezoně. V prvním vzájemném střetnutí slavili výhru 5:1 Jezdci.

21:00 Colorado Avalanche – Edmonton Oilers

Avalanche jsou na tom letos zatím celkem slušně a bojují o účast v play-off. Se 66 body se sice nacházejí na jedenáctém místě Západní konference. Na Minnesotu Wild, která drží druhou divokou kartu na Západě, však ztrácejí jen tři body. V sobotu Avs prohráli na ledě Winnipegu Jets 1:6. Po dnešním zápase se Colorado vydá na třízápasový trip po Kanadě. Postupně narazí na Vancouver Canucks, Edmonton Oilers a Calgary Flames.

Oilers mají v únoru mizernou bilanci: 1-6-1. V Pepsi Center dnes budou dokonce odvracet sedmou porážku v řadě. Včera hokejisté Edmontonu prohráli na ledě Arizony Coyotes 0:1. Již poosmé v sezoně tak vyšli střelecky naprázdno! Solidní výkon alespoň předvedl brankář Cam Talbot – 31 zákroků. V Denveru končí pro Olejáře třízápasový trip. Ve středu poté odstartují proti Bostonu Bruins sérii dvou domácích zápasů.

2. února bylo sehráno první letošní vzájemné utkání mezi Avalanche a Oilers. O výhře Avs 4:3 po prodloužení rozhodl útočník J. T. Compher.

23:00 Carolina Hurricanes – New Jersey Devils

Hurricanes se díky dvěma nezdarům v řadě propadli znovu mimo postupovou osmičku. Jejich ztráta je však pouze jednobodová. Svůj třízápasový homestand zahájila Carolina v sobotu prohrou 0:3 s New Yorkem Islanders. Devětadvacátý start v sezoně zapsal do statistik Cam Ward a připsal si celkem 20 zákroků. Další utkání sehrají Hurricanes až příští sobotu, kdy přivítají ve své PNC Areně Pittsburgh Penguins.

Devils zvítězili včera na ledě Tampy Bay Lightning těsně 4:3 a připsali si tak třetí vítězství v řadě. O góly se postarali Ben Lovejoy, Nico Hischier, Pavel Zacha a Miles Wood. K výhře pomohl také výborným výkonem brankář Eddie Läck. Ďáblové mají venku zatím bilanci 14-10-5. Z Raleighu se svěřenci Johna Hynese vrátí zpět domů. Ve středu pro ně poté začne utkáním proti Columbusem Blue Jackets třízápasový homestand.

Pro oba týmy to dnes bude velmi důležitý zápas. V tabulce totiž dělí Canes a Devils pouze pět bodů!

00:00 Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins

Blue Jackets jsou nyní z formy – za uplynulých devět utkání se totiž z výhry radovali pouze dvakrát. I přesto mají ale pozice zaručující boje o Stanley Cup na dosah! V sobotu začal pro Columbus dvouzápasový homestand porážkou 1:2 po prodloužení s Philadelphií Flyers. Jeho jedinou branku obstaral v 57. minutě svým desátým střeleckým zásahem v sezoně forward Cam Atkinson. Příští úterý zahajují Modrokabátníci na ledě New Jersey dvouzápasový trip.

Penguins včera přerušili Torontu šňůru pěti výher a sami tak zaznamenali již čtvrtou výhru v řadě! Díky zaváhání Washingtonu Capitals se navíc dotáhli k první příčce Metropolitní divize na rozdíl jednoho bodu. Další skvělý večer včera prožil ruský útočník Jevgenij Malkin, který zaznamenal gól a dvě asistence a dosáhl tak 900. bodu v NHL! Po dnešním zápase budou mít Pens k dispozici čtyřdenní volno.

Oba vzájemné duely ovládli letos hokejisté Pittsburghu. V obou případech to ale bylo velmi těsné – výhry 3:2 po prodloužení a 5:4 po prodloužení.

01:00 Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs

Ve hře o play-off jsou i nadále také Red Wings. Ti jsou momentálně ve Východní konference až třináctí, jejich ztráta na osmou pozici je ovšem sedmibodová. K dispozici mají navíc počínaje dneškem sérii čtyř zápasů doma v řadě za sebou. Včera Detroit uspěl na ledě silného Nashvillu Predators – výhra 3:1. Český brankář Petr Mrázek k tomu pomohl 31 úspěšnými zákroky. Pokud chtějí Rudá křídla pomýšlet i na další úspěchy, musejí hlavně začít střílet více gólů.

Maple Leafs se o své postavení v tabulce nemusejí bát. Se 75 body jsou v Atlantické divizi třetí a za sebou mají sedmnáctibodovou propast. Ve včerejším utkání přišli o svou vítěznou vlnu, když prohráli na ledě Pittsburghu Penguins 3:5. Gól a asistenci si v utkání připsali útočníci Tyler Bozak a Connor Brown. Z Detroitu se hokejisté Toronta vrátí zpět domů. Ve středu poté budou hostit ve svém Air Canada Centre Floridu Panthers.

Obě mužstva si zatím připsala letos ve vzájemných zápasech po jedné výhře. Kdo bude úspěšnější dnes?

02:00 San Jose Sharks – Dallas Stars

Sharks nemají vůbec nic jistého a každý bod má tak pro ně cenu zlata. Při ukončení třízápasového homestandu dnes Žraloci zaútočí na čtvrtou výhru z posledních pět zápasů. Do akce se vracejí po dvoudenní pauze. V pátečním zápase porazili 4:1 Vancouver Canucks. První hvězdou utkání byl vyhlášen brankář Martin Jones, který pochytal 43 ze 44 střel soupeře! Ve středu zahájí hokejisté San Jose v St. Louis čtyřzápasový trip.

Stars se dostali díky skvělé formě na třetí příčku Centrální divize. Za uplynulých sedm zápasů získali celkem šest výher, včetně té sobotní (velmi důležité) nad St. Louis Blues. V SAP Center dnes Dallas odstartuje svůj třízápasový trip po Kalifornii – zavítají ještě do Anaheimu a Los Angeles. Venku mají Hvězdy zatím bilanci 13-11-3. V letošní sezoně se Stars řadí mezi týmy s nejlepší defenzivou. Z 58 zápasů inkasovali 152 branek (čtvrté nejnižší číslo v lize).

V prvním vzájemném zápase sezony zvítězili Stars jednoznačně 6:0. Tři asistence si tehdy připsal český útočník Radek Faksa.

02:00 Winnipeg Jets – Florida Panthers

Jets dnes mohou v případě výhry poskočit znovu zpět do čela Centrální divize. Proti Floridě Panthers zároveň zabojují o třetí výhru v řadě! Naposledy zdolali vysoko 6:1 Colorado Avalanche. Winnipeg se letos může kromě výborné ofenzivy spolehnout i na velmi kvalitní defenzivu. Série deseti domácích zápasů se Tryskáčům pomalu chýlí do svého konce. Příští středu odehrají poslední utkání homestandu s Los Angeles Kings.

Ve velmi dobré formě se nyní nachází také Panthers - ti nasbírali za posledních osm zápasů hned sedm výher! Na New York Islanders, kteří drží druhou divokou kartu na Východě, ztrácejí šest bodů, ale mají pět zápasů dobru. Na pětizápasovém tripu po Kanadě je Florida zatím stoprocentní. Postupně porazila Edmonton Oilers 7:5, Vancouver Canucks 4:3 a Calgary Flames 6:3. Trip jí skončí ve středu na ledě Toronta Maple Leafs.

Začátkem prosince loňského kalendářního roku porazili Cats doma Tryskáče 6:4. Podaří se jim uspět nyní i ve Winnipegu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.