bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První zápas od února 2017. Nervózní jsem nebyl, říká Fabbri

2. listopadu 2018, 16:35

Šimon Rogner

Téměř jednadvacet měsíců neodehrál útočník St. Louis Robby Fabbri v NHL jediný zápas. Tak dlouhá doba ho dělila od 4. února 2017 a čtvrteční nocí, kdy v duelu proti Vegas odehrál necelých devět minut a stihl zaznamenat jednu asistenci. Dvaadvacetiletý Kanaďan se po utkání svěřil, že i když se ráno vzbudil hodinu před tím, než měl zazvonit budík, nervózní nebyl. A přestože hrál ve čtvrté formaci, ukázal, proč s ním Blues počítají do elitních formací.

„Vzbudil jsem se o hodinu dříve. Ale myslím, že to bylo tím, že jsem se šel spát dřív než normálně – okolo deseti večer,“ vysvětloval Fabbri po zápase.

Je ale pravděpodobnější, že ho probudila nervozita a očekávání. Koneckonců to byl jeho první zápas od 4. února 2017. Tehdy si poranil koleno a poté, co si zranění během tréninkového zranění obnovil, musel vynechat celý ročník 2017/18.

I proto se kouč Mike Yeo rozhodl Fabbriho, jenž měl původně nastoupit už k úvodnímu utkání sezóny, ale ještě nedostal zelenou od doktorů, nasadit do čtvrté formace vedle Roberta Thomase a Oskara Sundqvista. Právě Sundqvist se postaral o dva z pěti gólů domácích, kteří nakonec zdolali Vegas 5:3.

Už před úvodním vhazování mu fanoušci zaaplaudovali, když Blues vstupovali na led. „Neslyšel jsem to. Soustředil jsem se jenom na zápas,“ přiznal Fabbri.

Lepší první střídání se kanadský centr nemohl přát. Při forčekingu přebruslil obránce Colina Millera, přistrčil kotouč po mantinelu Thomasovi, jenž našel před brankou volného Sundqvista. Tomu sice bekhendová střela nevyšla, ale z otočky na ledě ležícího Fleuryho překonal. Dvě minuty po začátku a ve svém prvním vhazování a voilà – první bod od 2. února 2017 byl na světě.

Za zmínku stojí moment z úvodu druhé třetiny. Fabbri při něm ukázal jednu ze svých hlavních předností – totiž rychlost – a přestože gól se mu vstřelit nepodařilo, sebevědomí si určitě zvedl.

„Tady se projevuje jeho rychlost a technika. On je opravdu rychlý a opravdu, opravdu dobrý na puku,“ chválil svého spoluhráče Sundqvist. „Dokázal jsem využít svoje nohy. Ale tyhle šance snad budu v průběhu sezóny proměňovat, ne?“ ptal se Fabbri.

„Jejich lajna hrála fakt dobře – drtili je,“ adoroval po utkání útočník Tyler Bozak. „Návrat Fabbse byl samozřejmě velká vzpruha. Je to bláznivé, ale ta dlouhá absence nebyla vůbec znát. Pořád má tu rychlost, přehled a skvělou střelu. Zkrátka jste mohli poznat, když byl na ledě.“

Rodák z Ontaria strávil na ledě 8 minut a 45 sekund, jednou vystřelil a zaznamenal +2 do tabulky pravdy.

„Nejspíš by řekl, že chce hrát více, to hráči většinou říkají. Ale víte co, je to pro něj teď příležitost. Je to více než v loňské sezóně, je to více, než kolik minut hrál před dvěma týdny, je to více, než kolik hrál před dvěma lety,“ řekl po utkání trenér Blues Mike Yeo. „Jakékoliv střídání, které dostane, je pro něj požehnání.“

„Zažil jsem hodně momentů – rozbruslení, začátek zápasu, radost fanoušků při gólech – které vám chybí, když nehrajete. Byl jsem z toho nadšený a moje rodina taky. Všichni se dneska dívali. Je skvělé být zpátky v sestavě a je ještě lepší, že jsme si připsali důležitou výhru,“ je rád Fabbri.

Co ještě zbývá dodat? Jaká jsou vaše očekávání? zeptali se na závěr novináři.

„Stejná jako v minulosti. Cítím se dobře a jsem připravený začít tam, kde jsem skončil.“ 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.