bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Putin není nadčlověk, má chybný úsudek. Panarin přišel s bezprecedentní kritikou

21. července 2019, 11:00

Tomáš Zatloukal

Zatímco Alex Ovečkin předloni založil "PutinTeam" a spolu s Jevgenijem Malkinem či Iljou Kovalčukem patří k velkým příznivcům ruského prezidenta, další hvězda Artěmij Panarin servilní postoj nezaujal a naopak v čerstvém rozhovoru na Youtube otevřeně zkritizoval jednoho z nejmocnějších mužů planety.

Aby význačný ruský sportovec veřejně tepal Putina a nahlodal jeho dlouhé roky pěstovaný kult osobnosti? 

Nevídané. 

Vždyť když už reprezentant "sborné" někde promluví o šestašedesátiletém prezidentovi, jde o bezbřehý chvalozpěv.

Ostatně i známý žurnalista Slava Malamud, autor překladu Panarinova rozhovoru, tvrdí: "Ta kritika je naprosto bezprecedentní. Nikdy jsem neslyšel taková slova od některého z aktivních profesionálních sportovců. A když už se v ruském sportu někdo do Putina opřel, další den své výroky odvolal."

Malamud poté dodal, že ho zajímá, zda svá slova stáhne i Panarin, čerstvá posila newyorských Rangers, s nimiž geniální forvard podepsal smlouvu na sedm let za 81,5 milionu dolarů.

Co o Putinovi řekl?

"Myslím si, že už nedokáže rozlišit, co je správné a co špatné. Jeho úsudek je chybný, nezvládá odpovídajícím způsobem posoudit různé situace," přemítal Panarin nad rozhodnutími ruského prezidenta.

"Neříkám to kvůli tomu, že bych sledoval nějaký vlastní zájem. Jde mi o to, aby se lidem žilo lépe, aby doktoři a učitelé měli lepší platy," vysvětlil sedmadvacetiletý rodák z hornického městečka Korkino svou motivaci.

"Nechci, aby nějaká balerína říkala: Pokud se ti tady nelíbí, klidně můžeš jít jinam. To je přece bláznovství. Ti nejbystřejší lidé jsou navíc už dávno pryč, všichni odešli. A to se nesmí dít," řekl v narážce na bývalou tanečnici Anastasii Volčokovovou, velkou obhájkyni Putina.

Vůbec nejzajímavější je patrně Panarinova odpověď na téma Putinův kult osobnosti.

"V ruské společnosti děláme tu chybu, že k Putinovi přistupujeme, jako kdyby byl nadčlověk. Přitom je to obyčejný smrtelník, stejný jako my. A měl by nám sloužit. Ano, prezident musí být chytrý a osvícený, ale naším obrovským omylem je to, že si myslíme, že nemáme v celé zemi nikoho lepšího než Vladimira Vladimiroviče. To je nesmysl."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.