bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Radko Gudas si po operaci kolene v základní části už nezahraje

7. ledna 2015, 12:00

David Mekleš

Hodně nepříjemná zpráva přišla ze zámoří ohledně Radka Gudase. Statný český obránce z Tampy Bay se v úterý podrobil artroskopické operaci pravého kolene a doba rekonvalescence se odhaduje přibližně na čtyři měsíce. Je tedy téměř jisté, že Lightning se bez rodáka z Prahy budou muset obejít ve zbytku základní části NHL.

Gudas se zranil 29. prosince v utkání proti Torontu, když nešťastně narazil do hrazení. V tom samém zápase ho ještě bruslí zasáhl do krku útočník Maple Leafs David Clarkson, takže opravdu povedený večer. Zranění se nejprve jevilo jako méně vážně, očekávalo se, že čtyřiadvacetiletý obránce vynechá maximálně pár zápasů.

Když se stav Gudase nelepšil, tak ho vedení Tampy Bay poslalo zpět na Floridu na podrobné vyšetření, které ukázalo poškozenou chrupavku a doktoři se rozhodli, že operace bude nejlepším řešením.

„Teď je trochu těžké to vstřebat, protože to zranění je mnohem vážnější, než jsme si mysleli,“ řekl trenér Tampy Bay Jon Cooper ohledně nečekané délky absence u jednoho ze svých klíčových hráčů. „Je pro mě těžké to nějak komentovat, protože ho znám dlouhou dobu a vím, co pro nás znamená.“

Gudas celkově v této sezóně odehrál 31 zápasů, ve kterých zaznamenal pět bodů za dvě branky a tři asistence. V hodnocení plus/minus má minus pět bodů. V dalších pro obránce důležitých statistikách si však vede o mnoho lépe. Počet bodyčeků 115. V této kategorii není v jeho týmu nikdo lepší. Počet zblokovaných střel 63, více má pouze jiný obránce Matt Carle (69), jenž ovšem nechyběl ani v jednom zápase.

„Jsem si jistý, že když se zeptáte hráčů z ostatních mužstev, jaké to je jet do rohu s Radkem, tak vám pravděpodobně neřeknou nic pozitivního. Ztráta chlapíka, který je velmi silný směrem dozadu a navíc hraje velice nepříjemně, je speciálně pro náš tým hodně citelná,“ pokračuje Cooper v hodnocení Gudasových předností, které nyní budou jeho týmu chybět. „Je to těžké a je mi to líto, protože se v téhle lize začal prosazovat.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.