bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers pokračují v přestavbě, Chytil může být lídrem

11. července 2018, 8:00

Jakub Hromada

V posledním roce do toho vedení New Yorku Rangers pořádně šláplo a zahájilo přestavbu zcela od základů. Jiná možnost pomalu ani nebyla. Jasný cíl, kterým byl zisk Stanleyova poháru, dosažen nebyl, přestože tomu moc nechybělo. Jedno finále, dvakrát finále konference, jeden Prezidentský pohár.

Když se trochu vrátíme do minulosti, první krok k omlazení nadešel v červnu minulého roku, kdy proběhla výměna s Arizonou. Tehdy se do pouštní oblasti stěhoval Derek Stepan a Antti Raanta. Do New Yorku naopak Anthony DeAngelo a 1. kolo draftu toho roku.

Na další pořádný trejd jsme čekali až do deadline, kdy tým z největšího města Spojených států opustilo hned několik opor. Postupně to byli Nick Holden, Michael Grabner, Rick Nash, Ryan McDonagh a J. T. Miller.

Od koho se tedy očekává spása a pozvednutí Rangers na vrchol? Už je to totiž 24 let, co se Rangers radovali naposledy...

Lias Andersson

Pozice: C/LK

Příchod: Draft 2017 – 7. celkově

Pět let se v místní organizaci čekalo na volbu v prvním kole, tou poslední byl Brady Skjei 2012. Loni se konečně dočkali, a to hned dvakrát. Přitom tento výběr patřil původně Arizoně, zmiňovanou výměnou ale putoval do New Yorku. Andersson by měl bezpochyby plnit roli prvního centra, v minulé sezóně si zahrál i sedm zápasů v NHL, zbytek poté v AHL a SHL. Stal se i součástí výběru švédské reprezentace na seniorském i juniorském šampionátu.

Filip Chytil

Pozice: C

Příchod: Draft 2017 – 21. celkově

Ve stejném roce se z prvního kola do Rangers dostal i český střední útočník z Kroměříže Filip Chytil. Ihned po výběru se na sociálních sítích strhla přímo lavina kritiky za toto rozhodnutí. Fanoušci naráželi na jeho nízkou produktivitu v české nejvyšší soutěži, předdraftové spekulace o tom, že by měl být vybrán až na konci druhého kola, také Chytilovi příliš nepomohly. Všechno špatné k něčemu dobré. Ex-zlínský útočník měl o motivaci postaráno, vybojoval si smlouvu a ve finále dopadl možná lépe jak Andersson. Za NYR odehrál devět utkání, za Hartford 46, stejně tak se podíval jak do seniorské, tak juniorské reprezentace. Další kandidát na prvního centra organizace je na světě.

Brett Howden

Pozice: C

Příchod: Výměna: Ryan McDonagh + J.T.Miller --- Vladislav Namestnikov + Libor Hájek + Brett Howden + 1.kolo draftu 2018 + 2.kolo draftu 2019

Jedna z důležitých položek výměny s Tampou, Howden má za sebou dvě skvělé sezóny v roli kapitána Moose Jaw Warriors z WHL, v té poslední navíc ovládl juniorské mistrovství světa. Sedmadvacítka draftu 2016 umí zahrát tvrdě do těla, v rukou navíc nic nepostrádá. Pravděpodobně si příští rok rozdělí starty mezi NHL a AHL, v budoucnu ale klidně může plnit roli kapitána hlavního týmu.

Vitalij Kravcov 

Pozice: PK

Příchod: Draft 2018 – 9. celkově

Mladý Rus to dotáhl až do první desítky, zcela zaslouženě. Zřejmě rozhodlo skvělé představení v play-off KHL v dresu Čeljabinsku, kde v šestnácti zápasech dokázal hned šestkrát skórovat a celkem se mohl ze zisku kanadského bodu radovat jedenáctkrát. Kravcov měří 192 centimetrů, bohužel zatím není natolik silný, aby mohl konkurovat těm statnějším. Když na tom zapracuje, do dvou let ho uvidíme v prvních dvou formacích Rangers.

Igor Šestorkin

Pozice: B

Příchod: Draft 2014 – 118. celkově

Jestli tento ruský brankář dostane smlouvu, může z něj vyrůst nová jednička pro nadcházející roky. Zatím na ni ale stále čeká a plní si své povinnosti v Evropě. V dresu Petrohradu se neustále přetahuje o post jedničky s Finem Koskinenem, v rudém dresu získal zlatou olympijskou medaili a má i dvě bronzové ze světových šampionátů. Jako plán B si letos na draftu newyorští vytáhli z druhého kola Švéda Olofa Lindboma, zapomínat bychom neměli ani na Alexandara Georgijeva.

Další nejmenovaní: Anthony DeAngelo, Libor Hájek, Ty Ronning, K’Andre Miller, Ryan Lindgren, Jegor Rykov, Pavel Bučnevič.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.