bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

ROZHOVOR: Nevěřil bych, že odehraji 500 zápasů takhle rychle, vypráví Jakub Voráček

1. února 2015, 17:00

Robert Novotný

(Od našeho spolupracovníka z Philadelphie) Po Patriku Eliášovi, jenž zaznamenal tisící bod v dresu Devils, dosáhl významného milníku i český útočník ve službách Philadelphie Flyers Jakub Voráček, jenž si mohl po utkání s Torontem odškrtnout pětistý zápas v NHL. „Utíká to jako blázen,“ povzdechl si s úsměvem na tváři. Lídr kanadského bodování si však uvědomuje, že situace, ve které je momentálně jeho tým, není ideální. „Dostali jsme se hned ze začátku sezóny do díry, ze které je těžké se vyhrabat,“ truchlí Voráček.

Odehrál jste pětisté utkání v NHL. Co to pro vás znamená?
Musím říci, že to utíká jako blázen. Je mi pětadvacet, kdyby mi někdo v devatenácti letech řekl, že za šest let budu mít odehráno pět set zápasů v NHL, tak mu asi nebudu věřit. Důležité je i to, že mám zatím štěstí na zranění a užívám si každý zápas, protože nikdo nikdy neví, co se může stát a kariéra může komukoli náhle skončit například kvůli špatnému zranění.

Ohlédnete-li se zpět, který z těch zápasů vám nejvíce utkvěl v paměti?
Těžko říct, ale asi zápas proti Pittsburghu v sezóně, kdy byla výluka, kde jsem dal hattrick. Pak jsou to zápasy v play off, které se do těch pěti set samozřejmě nepočítají. Když si však vzpomenu na tu sérii s Pittsburghem v play off, tak si myslím, že to je asi můj největší zážitek.

Není to jiné, když člověk do těch utkání nastupuje jako lídr kanadského bodování?
Já se nad tím snažím nějak nepřemýšlet. Za mnou je v tabulce kanadského bodování tolik hráčů, kteří by mohli udělat během tří zápasů klidně dvanáct bodů. Já jdu zápas od zápasu, snažím se hlavně pomoci týmu k výhře a uvidíme, jak ta sezóna nakonec dopadne.

Vy a spoluhráč Claude Giroux se držíte v horních patrech tabulky kanadského bodování. Philadelphie je však pod postupovou příčkou do play off. Kde je problém?
My jsme letošní sezónu nezačali vůbec dobře. I přes to, že jsme hráli dobře, tak jsme nakonec ty zápasy prohrávali. Dostali jsme se do díry, ze které je těžké se vyhrabat, ale je před námi ještě přes pětadvacet zápasů a my bychom museli minimálně 80% vyhrát. Samozřejmě, nemožné to není, ale musíme zvýšit kvalitu našich výkonů.

Je ještě brzy na to, bavit se o mistroství světa. Pokud by to ale v NHL nevyšlo, hodláte se domácího světového šampionátu zúčastnit?
Stoprocentně, tady není vůbec co řešit. Jsem nadále pod smlouvou a zdraví mi zatím slouží také dobře. Kdyby se to tady nepovedlo, což doufám, že se povede, tak pokud bude zájem, na domácí mistrovství světa rád pojedu.

Petr Straka, nový krajan v týmu. Co si o něm myslíš?
Hraje výborně! Celá ta útočná lajna s Whitem a Simmondsem hraje úžasně. Vytvářejí si tlak, výborně bruslí a myslím si, že tohle je útok, který nám největším dílem pomohl k vítězství v posledních utkáních. Petr skvěle bruslí, je to chytrý hráč, dobře si vyhoví se Simmondsem a já jsem rád, že je tady. Pro něj to byla hodně trnitá cesta, ale od té doby, co ho pozvali do A-týmu, hraje opravdu výborně.

Jak to vidíte v následujících utkáních?
Teď máme zase pět dní volno. Většinou když se dostaneme na nějakou vítěznou vlnu, tak pak máme pauzu. Před Vánoci jsme vyhráli čtyři zápasy za sebou, přišla pauza a předtím v listopadu taktéž. My samozřejmě nebudeme polevovat z tréninkového tempa, přestože je v plánu i nějaký ten odpočinek, a musíme se připravit na další utkání.

Jak jste si užil zápas All Star Game?
Tři góly tam padly, ale náš tým jich dal celkem sedmnáct, takže si myslím, že to je takové adekvátní. Já jsem měl hlavně skvělé spoluhráče, Toewse s Nashem. Myslím si však, že to není o bodech, ale o tom, jít si ten zápas užít a já jsem si ho užil náramně. Je tam velký zájem médií ze všech týmů NHL. Navíc se to letos konalo v Columbusu, kde ten hokej za poslední léta hodně vyrostl, a myslím si, že i pro ty fanoušky to byl obrovský zážitek. S ostatními hráči jsme si odpočinuli a byla to vážně sranda.

Jak vznikla ta parádička so Johnny Gaudreauem?
Tak vzniklo to spontánně v návaznosti na to, co udělal Johansen s tím malým klukem. Ryan Suter z Minnesoty mi řekl, že by mohlo být trefné, udělat to právě s Johnnym Gaudreauem. Přišlo mi to jako dobrý nápad, tak jsem to zkusil, s Johnnym jsem se domluvil a zahrál to výborně i on. Jde o to se pobavit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.