bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

S Bishopem jsou v Tampě spokojeni, nabídli mu dvouletou smlouvu

3. srpna 2014, 20:17

Jan Šlapáček

Od dubna 2013, kdy přišel z Ottawy, odchytal Ben Bishop za Lightning 72 zápasů. Zpočátku to ještě nebylo nikterak slavné, ale v minulém ročníku už se svými výkony zařadil mezi ligovou elitu, jak dokazuje nominace na Vezinovu trofej. Vedení klubu mu svoji důvěru vyjádřilo novou dvouletou smlouvou za 11,9 miliónu dolarů, která vstoupí v platnost od sezóny 2015-16.

„Nechtěl jsem jít do tréninkové kempu a potom ještě půl sezóny hrát s myšlenkami na to, že budu bez smlouvy, protože vás to rozptyluje, ať už tvrdíte cokoliv. Je příjemné, že máme jednání za sebou. Podle mě je smlouva férová pro obě strany a já jsem nadšený, že budu součástí organizace ještě další tři roky,“ říká Bishop v rozhovoru pro list Tampa Bay Tribune.

Lightning byli prvním klubem, který dal bývalému gólmanovi St. Louis a Ottawy šanci být brankářskou jedničkou, a rodák z Denveru se jí chopil naplno. Ze 63 startů v předchozím ročníku proměnil 37 ve vítězství, což byl čtvrtý nejlepší počin mezi maskovanými muži NHL. S úspěšností zákroků 92,43 procenta se zařadil na sedmé místo, stejná příčka mu patřila díky průměru 2,23 gólu na zápas. Pětkrát udržel čisté konto – lepší byli pouze tři konkurenti.

„Mám za sebou teprve jeden povedený rok a pořád mám co dokazovat,“ nepřerůstá 27letému gólmanovi sláva přes hlavu. „Chci podávat stabilní výkony každý rok a nebýt jen zázrakem pro jednu sezónu. Letos se chci zlepšit ještě víc.“

Své schopnosti nemohl bohužel předvést během vyřazovacích bojů, kam Blesky postoupily z druhého místa v Atlantické divizi. Týden před koncem základní části si poranil zápěstí a úvodní sérii play off s Montrealem musel odchytat Anders Lindbäck. Na další už nedošlo, Canadiens zvítězili 4:0 na zápasy.

Bishop v květnu podstoupil operaci, tento týden mu ze zápěstí vyndali zpevňující šrouby. Od pondělka ho čeká další fáze rehabilitace, při níž už se podívá i na led.

„Ruka už je pohyblivá skoro stejně jako předtím, teď musím nabrat sílu. Ještě mě čeká nějaká rehabilitace, ale moc se těším na přípravný kemp,“ informuje o svém aktuálním zdravotním stavu gólman, jenž spojil svůj osud s Tampou do roku 2017.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.