bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šarvátku po utkání odnesl rozřízlou rukou. Naštěstí nic vážného, řekl k Dillonovi kouč Bowness

28. dubna 16:16

Jan Vojkůvka

Až v neděli naskočí hokejisté Winnipegu ke čtvrtému utkání série proti Coloradu, v sestavě jim dost možná bude scházet obránce Brenden Dillon. Třiatřicetiletý bek je aktuálně veden jako krátkodobě zraněný kvůli situaci, ke které došlo po posledním klání na ledě Avalanche, s nimiž Jets prohráli 2:6. Při šarvátce po závěrečné siréně utrpěl Dillon hlubokou řeznou ránu na ruce.

Po závěrečné siréně třetího utkání, v němž se Colorado ujalo vedení 2:1 v sérii prvního kola proti Winnipegu, se v pásmu Lavin strhla hromadná šarvátka, kterou se rozhodčí marně snažili zklidnit. Při divokém strkání a zápasení se na kluzišti objevila spousta krve, která se řinula z ruky obránce Winnipegu Brendena Dillona.

Dillon, jenž skončil na ledě spolu s Brandonem Duhaimem, utrpěl od brusle protihráče či spoluhráče hlubokou řeznou ránu na levé ruce. Z detailních záběrů bylo patrné, že nůž pronikl skutečně hluboko do Dillonovy ruky. 

„Byla to děsivá situace. Všichni se o něj opravdu bojíme. Snad bude v pořádku,“ vysoukal ze sebe obránce Josh Morrissey ve chvíli, kdy ještě nebyly známé žádné podrobnosti.

Další informace byly zveřejněny až v sobotu. Původně panovaly obavy, zda nedošlo k poškození tepny či nervů, což se ale naštěstí nepotvrdilo. Podle trenéra Ricka Bownesse byla Dillonovi ruka zašitá a k žádnému vážnějšímu poškození údajně nedošlo.

„Víme, že tam byla hluboká rána, ale naši lékaři odvedli fantastickou práci, když to sešili a nedošlo k žádnému poškození, a to je nejdůležitější,“ cituje Bownessovo vyjádření Murat Ates z The Athletic. K tomu, zda si zranění vyžádá nějaký klidový režim, se však vyjádřit nechtěl.

Dillon je momentálně veden jako krátkodobě zraněný a o jeho startu v nedělním utkání v Coloradu by se mělo rozhodovat až před zápasem (tzv. game time decision). Bowness by si samozřejmě přál mít zkušeného beka v sestavě, protože už v základní části se jednalo o jednoho z nejobětavějších hráčů týmu, který se vrhá do střel soupeře beze strachu z následků. V počtu zblokovaných střel byl třetím nejaktivnějším hokejistou Winnipegu a v tomto duchu pokračuje i během play-off, v němž se navíc prezentoval už také třemi asistencemi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.