bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sedmička Phille? Životní zápas a rekord pro nenápadného dříče

10. března 10:00

Jiří Lacina

Je mu 28 let a v NHL zatím nastoupil jen k 86 zápasům. To je na úrovni jedné kompletní sezóny. Na šanci se pořádně načekal, po pěti letech mezi juniory strávil dalších pět sezón ve farmářské AHL. Bez jediného povoláváku nahoru. Pak podepsal coby nikdy nedraftovaný hráč s Tampou Bay, kde si posléze vybojoval další, dvouletý kontrakt.


Sobotní výsledek 7:0 utkání Tampy s Philadelphií mohl na první pohled evokovat leccos. Další galapředstavení Nikity Kučerova? Video sestřih tomu zpočátku napovídal. Hned ve druhé minutě jednoduchá přihrávka na modrou a přesná střela Victora Hedmana.

První bod pro ruského útočníka. Druhá asistence Darren Raddysh. Jenomže tím zápis bodové mašiny končí, zatímco ten Raddyshův se teprve rozjíždí. Nenápadný, 185 centimetrů vysoký bek se podílel ještě na brankách Paula, Shearyho, Hedmana a Hagela.

Dohromady pět nahrávek a jasná první hvězda zápasu!

„Bylo to týmové úsilí a já jsem rád, že z toho Raddysh profitoval,“ řekl trenér Lightning Jon Cooper. „Předvedl pár opravdu pěkných akcí. Zasloužil si to, dobře pro něj.“

Raddysh měl dosud na kontě v NHL 24 bodů, v sobotu přidal víc než dvacet procent toho, co zatím za ty tři sezóny v NHL posbíral. A zapsal se tím do historie floridského klubu.

Skvělým večerem vyrovnal zápisy Marka Recchiho, jenž si připsal pět asistencí 1. března 2009 proti Calgary Flames, a Martina St. Louise, pět nahrávek 18. listopadu 2010 proti Philadelphii. Nyní i Raddysh sdílí individuální rekord Lightning v počtu asistencí za zápas.

Mezi obránci mu patří zcela, pět áček nenasbíral žádný bek v historii klubu.

Pro představu, třeba Jaromír Jágr zapsal pět asistencí jedinkrát za kariéru. 16. listopadu 1993 se takto utrhl coby jednadvacetiletá vycházející hvězda. V sezónách, kdy byl na vrcholu, neměl víc než čtyři asistence za večer (celkem devětkrát, naposledy v New Yorku 2008).

Raddysh nebyl jedinou hvězdou večera. Andrej Vasilevskij zaknihoval pětadvaceti zákroky druhý shutout v sezóně, 34. v kariéře. Nikita Kučerov prodloužil bodovací šňůru na osm zápasů (2+11). Nick Paul si osmnáctým zásahem do černého vytvořil v NHL nový osobák.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.