bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sergačjov posílá jasnou zprávu. V Tampě jsem doma a ničeho se nebojím

31. října 2017, 18:28

Robert Rampa

Úspěšnému tažení Tampy pomáhá člověk, s nímž ještě před rokem nikdo nepočítal. Michail Sergačjov loni nastupoval v OHL, než se dostal díky výměně za Drouina do floridského týmu. A pak se jen čekalo. Předvede Sergačjov dostatečně kvalitní výkony, aby si vysloužil i desáté utkání v NHL, které by mu aktivovalo první rok nováčkovské smlouvy? Dnes už známe odpověď. Po třinácti zápasech má ruský obránce na kontě jedenáct kanadských bodů a šest plusových v tabulce +/-. Vše s časem okolo 13 minut za zápas.

Je jisté, že Sergačjov už v prvním týmu zůstane. „Cítím se jistě a sebevědomě. Je to vlastně ten nejlepší pocit na světě. Sbírám čas na ledě a o věcech mimo hokej moc nepřemýšlím. Teď si akorát zařizuju byt. Dva měsíce jsem bydlel v hotelu, takže stěhování do vlastního se mi moc líbí. Nikdy jsem sám nežil, takže to bude sranda,“ těší se na další měsíce v Tampě nadějný obránce.

Lightning mohli Sergačjova poslat do juniorky, získali by rok navíc, jenomže předváděné výkony posílaly jasnou zprávu. Dolů nechtěl. Klíčová hranice odehraných zápasů se nyní zastavila na zápase číslo čtyřicet. Pokud Rus v hlavním týmu zůstane takhle dlouho, Tampa neobdrží od Montréalu druhou volbu draftu, která byla podmíněně součástí výměny. „Že jsem odehrál desátý zápas, neznamená, že zůstanu po celý rok,“ uvědomuje si i Sergačjov.

I když nedostatek sebevědomí byste u něj hledali opravdu těžko. Své o tom ví kapitán Stamkos. „Od prvního dne si byl jistý, že tým udělá. Možná to na někoho mohlo působit odvážně. Ale já v něm vidím někoho tak hladového, kdo své sebevědomí podpírá kvalitními výkony.“

Stejně se na situaci dívá trenér Jon Cooper. „Je asertivní, umí zrychlit hru, ztvrdit ji. Když rozehrává, činí tak s dávkou autority. V tom všem se od začátku kempu zlepšil. Opravdu mě ohromil. Neříkám, že vše je perfektní, ale sledovat jeho vývoj mě baví,“ chválí svého svěřence Cooper.

Sergačjov se dostal do týmu, kde v něj věří. Navíc se mu daří sbírat poměrně překvapivě dost bodů vzhledem k tomu, že jeho čas na ledě trenéři limitují maximálně na šestnáct minut. Jistě se v Tampě budou rozmýšlet, zda Sergačjovovi dopřát celou sezonu, přijít o volbu draftu, přiblížit jej o rok dřív k trhu volných hráčů. Ale momentální vliv na hru Tampy je nezanedbatelný.

Sergačjov prostě může pomoct Tampě vyhrát titul a vedení si takového faktu je plně vědomo. Navíc situace v obraně není nijak růžová. Šustr nehraje, na Dotchina, Coburna a Koekkoeka se plně spoléhat nelze, Girardi nezvládne velký zápřah minut a Hedman se Stralmanem na vše sami stačit nebudou. Sergačjova Lightning potřebují.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.