bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Shattenkirk má nového zaměstnavatele, podepsal s Tampou

6. srpna 2019, 9:30

Jakub Hromada

Prvního srpna byl vypovězen Rangers ze smlouvy, čtyři dny mu trvalo najít si nové angažmá. Z New Yorku, kde si loni vydělal s bonusy 8 miliónů dolarů, se stěhuje na jih na Floridu. S Bolts se domluvil na jednoleté smlouvě za 1,75 miliónu dolarů.

Kevin Shattenirk započal svou kariéru v NHL tři roky po draftu, hned ve své první sezóně byl vyměněn z Colorada do St. Louis. Tehdy se stal součástí trejdu za Erika Johnsona, bývalé jedničky draftu, který je doposud tváří organizace z Denveru.

Shattenkirk poté strávil v St. Louis šest dalších sezón, v té poslední se při trade deadline stěhoval do hlavního města Spojených států. Motivací byl samozřejmě zisk Stanley Cupu, ten ovšem získal Pittsburgh. I tak se jednalo o jeho nejpovedenější ročník, zaznamenal v něm totiž rekordních 56 bodů za 13 gólů a 43 nahrávek.

V létě se rozhodl otestovat hodnotu na trhu volných hráčů a na podmínkách nové smlouvy se dohodl právě s Rangers. Podepsal čtyřletou smlouvu za 26,6 miliónu dolarů. Hned v další sezóně ho ale zbrzdilo zranění. Stihl odehrát pouze 46 utkání a získat 23 bodů. Druhý ročník měl tedy zodpovědět několik otázek ohledně posledního podpisu.

Pouhých 28 bodů v 73 zápasech a četné chyby v obraně ho nakonec stály smlouvu, organizací byl vyplacen a musel hledat zaměstnavatele jinde. Tampa mu tedy dává možnost zmrtvýchvstání, kvality tento bek stále má a Lightning chce pomoci na cestě za Stanley Cupem.

V NHL zatím odehrál 669 utkání, vstřelil 80 branek a přidal 278 asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.