bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šílený nápad trenéra! Do hry poslal dva brankáře, sudí byli v nesnázích

24. prosince 2015, 16:00

Marek Hedbávný

Jak zlepšit defenzivu svého týmu? Zaměřit se v tréninku na bruslení a kondičku? Rozdat složité taktické pokyny? A proč prostě nezkusit poslat na led místo jednoho brankáře rovnou dva! Přesně to napadlo trenéra středoškolského týmu Tenafly, mimochodem partnerského celku slavných New Jersey Devils.

Geniální nápad? Možná. Akorát je tu jeden háček, a dosti zásadní - i na takovouto bláznivinu totiž pravidla pamatují. Zápas byl na malou chvíli přerušen, a jakmile si rozhodčí v příručce zmíněnou normu dohledali, přišel dvouminutový trest.

Za zkoušku to ale stálo, co myslíte? I takzvaná Cimrmanova metoda slepých uliček může posunout lední hokej zase o krok dále. „Tušil jsem, jak to asi dopadne, ale přesto jsem si řekl, že to zkusím a uvidím, co na to řeknou rozhodčí," uvedl pro highschoolsports.nj.com kouč Tenafly Andy Escala. „Říkal jsem si, že je to jediná možnost, jak porazit tak silný tým jako je St. Joseph."

„Říkal jsem si, že je to jediná možnost, jak je porazit."

No a jak to vlastně dopadlo? Vzhledem k tomu, že ve zbytku zápasu už mohlo Tenafly využít "pouze" jednoho gólmana, prohrálo vysoko 0:10. A přitom to měl před zápasem trenér tak skvěle vymyšlené...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.