bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Simmonds zatím o nové smlouvě nepřemýšlí, hlavně chce být na sto procent fit

1. září 2018, 12:00

Petr Sumbal

Wayne Simmonds si skutečně nezažil lehkou sezónu. S Philadelphií vypadl už v prvním kole play-off a mužstvu navíc ani nemohl být nápomocen v takové míře, jak by si představoval. Hrál totiž většinu ročníku s různými zraněními, která ho v jeho hře značně limitovala. Na novou sezónu už by i po prodělané operaci měl být fit, na podpis nové smlouvy ale zatím nemyslí.

Ve třiceti letech by měl být na vrcholu svých sil, ale místo toho mu jeho vlastní tělo nedovolilo dosáhnout výkonnostního maxima. Wayne Simmonds si prožil smolný ročník plný zranění, jejichž výčet je až neuvěřitelný.

Začalo to ještě před letním kempem, kdy si přivodil zranění v pánevní oblasti. Během sezóny to potom byla třísla, přišel o šest zubů po hitu a nárazu tváře na hokejku, dále pak zlomená kost v kotníku a zranění palce. Pouze to poslední bojovníka Simmondse donutilo ke krátkému odpočinku, od února nenaskočil do sedmi zápasů.

V tom zbytku, tedy 75 zápasech základní části, Simmonds dokázal nasbírat slušných 46 bodů za 24 gólů a 22 asistencí. „Řekl bych, že na to, co jsem během roku prodělal, to nebyla až tak špatná sezóna,“ bilancuje Simmonds. „Ale nemohl jsem předvést to nejlepší, co dokážu,“ dodává.

Do toho všeho Simmondsovi příští rok v létě končí šestiletá smlouva, takže už teď by se mohl s klubem bavit o podpisu nové, vzhledem k věku dost možná poslední dlouhodobé. Ale na to zatím nemyslí. „Zdraví je u mě na prvním místě. Budu se snažit dokázat, že jsem stále tím hráčem jako před dvěma lety,“ spoléhá na to, že si v příští sezóně, snad už nenarušené zraněními, vybuduje co nejlepší pozici pro jednání o kontraktu.

Základem bude pro rodáka z kanadského Scarborough dostat se do kondice, díky které by se znovu mohl stát právoplatnou oporou Flyers. „Teď už jsem v pohodě,“ říká. „A pracuji na tom, abych byl na sto procent fit. To je teď můj hlavní cíl. Chtěl bych toho dosáhnout ještě do začátku sezóny. Operaci už mám naštěstí za sebou, teď už se začínám vracet na led.“

Simmonds věří, že i po operaci bude stále tím samým dravcem, který neuhne z žádného souboje a že ani myšlenky na poslední rok smlouvy ho nerozhodí. „Myslím, že se pro mě nic nezmění. Budu se snažit být stejným hráčem jako dřív, nic mě nebude zatěžovat.“

Spíš než na sebe bude hráč, kterého si v roce 2007 vybralo Los Angeles na draftu jako 61. v pořadí, myslet na celé mužstvo, kterému pro nadcházející sezónu věří. „Máme docela mladý tým a myslím si, že i dobrou partu,“ je přesvědčen Simmonds.

Philadelphia navíc na trhu volných hráčů ulovila jednu z největších ryb, tedy levé křídlo Jamese van Riemsdyka, kterého podepsala na pět let. „Je to skvělý hráč. Umí toho opravdu hodně, a hlavně před brankou je jedním z nejlepších. V našem týmu ho rozhodně uvítáme,“ těší se na nový přírůstek do ofenzívy Flyers Simmonds.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.