bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Slovensko se dočkalo! V All-Star Game se představí Halák, dalším náhradníkem je Fleury

15. ledna 2015, 18:31

Tomáš Zatloukal

Tak přece budou mít Slováci zastoupení na tradičním defilé největších hvězd NHL, tentokráte pořádaném 24. až 25. ledna v americkém Columbusu. Pozvánky se nedočkal žádný z bruslařů, nýbrž muž v masce: Jaroslav Halák. Spolehlivá jednička newyorských Islanders byla vybrána za náhradníka Jimmyho Howarda, který si minulý týden poranil třísla v zápase mezi Detroitem Red Wings a Washingtonem Capitals. Na All-Star Game se může těšit také Marc-André Fleury z Pittsburghu Penguins. Záskok za nashvillského Predátora Pekku Rinneho, jehož čeká kvůli bolavému kolenu až třítýdenní pauza od hokeje.

Halák se v 29 letech dočkal první nominace do Utkání hvězd a nutno podotknout, že zcela zaslouženě. Vyhrál již 23 utkání, což mu stačí na dělené třetí místo v zámořské soutěži, v kanadskoamerické lize se drží na stejné příčce také podle vychytaných čistých kont (4). Zdobí jej úspěšnost zákroků 91,7 % a také brankový průměr 2,22 gólu na večer. O tom, že konečná volba padla právě o na něj ale dost možná rozhodl jediný zápas. A to sice newyorské derby, ve kterém díky 27 přesným zásahům vychytal nulu, zatímco Henrik Lundqvist, jeden z jeho nevýraznějších konkurentů v boji o Howardovo místo, po třech obdržených brankách pelášil na střídačku a byl zastoupen Camem Talbotem.

Halák se mohl těšit z mimořádně prestižního ocenění, na ledě Madison Square Garden, jej za skvělý výkon vyhlásili první hvězdou. Ano, v nehostinném prostředí, kde Jezdci body ani poklony zpravidla nerozdávají. Ostrované mají po Halákově nominaci hned dva reprezentanty v All-Star Game, na dostaveníčku smetánky NHL pochopitelně nemůže chybět kapitán John Tavares. Stejně jako Sidney Crosby s Jevgenijem Malkinem, pittsburghští spoluhráči Fleuryho, který se  nakonec rovněž dočkal pozvánky. "Je šílené, že se nedostal na Utkání hvězd," reagoval na jeho původní vynechání z 36členného seznamu Beau Bennett, mladý forvard Penguins. A s talentovaným útočníkem souhlasili i fanoušci.

Fleury totiž dává špičkovými představeními zapomenout na pověst labilního trémisty, jemuž se pravidelně nedaří v play-off. Na často omílanou kritiku odpověděl tím nejlepším způsobem, perfektním vstupem do základní části. Na hvězdné přehlídce se představí již podruhé, naváže na svou účast z roku 2011. O to, že si zaslouží nahradit Rinneho, si řekl především šesti shutouty, v této statistice je nejlepší v NHL. Zároveň se může pochlubit úspěšností zákroků 92,6 %, průměrně za večer inkasoval jen 2,16 gólu. 22krát se radoval z vítězství. Fleury je třetím frankofonním Kanaďanem v masce, který se postaví do klece při All-Star Game, doplnil již dříve známé duo Roberto Luongo, Corey Crawford.

Takřka s definitivní platností můžeme napsat, že se tentokrát nedostalo na Lundqvista či Jonathana Quicka, tedy strážce svatyň dvou posledních finalistů Stanley Cupu. "Ostrouhal" také obhájce Vezinovy trofeje Tuukka Rask z Bostonu Bruins. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.