bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Snažíme se soustředit pouze na hokej, shodují se Duchene s Landeskogem. Odcházet nechtějí

14. února 2017, 11:00

Michal Sobotka

O jejich budoucnosti v Coloradu se ve zbytku měsíce napíšou slohy. Gabriel Landeskog a Matt Duchene patří mezi žhavé zboží, které by při uzávěrce přestupů mohlo najít nové domovy. Hvězdy Avalanche se však snaží soustředit jen na hru, protože svou výměnu stejně nemohou ovlivnit.

V Coloradu by udělali nejlépe, kdyby na celou letošní sezonu zapomněli. Až tak špatná z pohledu denverského celku byla. Fanoušci Avalanche se tak mohou těšit snad jen na červnový draft. Do té doby ale zbývá hodně času a klub navíc disponuje hráči, o které je v ostatních celcích enormní zájem.

„Potřebujeme udělat změny. Buď v letošní sezoně anebo v létě, abychom vylepšili náš tým,“ pověděl útočník Matt Duchene. Kanadský centr ale dobře ví, že se ony změny mohou týkat jeho samotného. Podobný osud by mohl potkat také kapitána Gabriela Landeskoga. Oba borce tak možná čekají poslední dva týdny pod Skalistými horami.

Generální manažer Joe Sakic nepovtrdil ani nevyvrátil jejich možný odchod. Snad jedinou jistější věcí je, že pouze útočníci Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen mají u svého jména status nevyměnitelný.

Jakkoli se to vzhledem k jejich věku nezdá příliš pravděpodobné, Duchene s Landeskogem patří mezi nejdéle sloužící hokejisty v Coloradu. Švédský kapitán je na šesti sezonách a kanadský centr dokonce na osmi. „Není příjemné vidět své jméno v diskuzích o výměně. Já se ale snažím přemýšlet jen nad tím, co mohu ovlivnit,“ vyprávěl pro oficiální web ligy Gabriel Landeskog.

Podobně jako rodák ze Stockholmu se vyjadřuje také Duchene. Na jednom se ale oba borci shodli. Hrajeme za Colorado Avalalnche, a tak se pokusíme udělat to nejlepší pro náš tým, tak zněla jejich slova.

„Jsem optimista. Podle mě má tenhle tým budoucnost a já ji chci pomoci vyřešit.“

Zatímco například Jarome Iginla očekává svou výměnu před uzávěrkou přestupů, a zcela logicky, protože moc šancí na zisk Stanley Cupu už nedostane, ani jeden z výše zmíněných borců nemíní dres Avalanche jen tak svléknout.

„Jsem optimista. Podle mě má tenhle tým budoucnost a já ji chci pomoci vyřešit,“ hlásí do světa čtyřiadvacetiletý Landeskog. Má ale co dělat, protože Colorado se o ono řešení situace snaží poměrně dlouho. Jeden rok jim pomohl na střídačce Patrick Roy, který se ale mohl opřít o dost možná životní sezonu brankáře Semjona Varlamova. Ten je mimochodem zraněný, což situaci Avalanche rozhodně neulehčuje.

I když vezmeme tento povedený ročník v potaz, tak se Avs dostali do play-off jednou za posledních šest sezon a v sedmé se určitě tento osud nezmění.

Generální manažer Joe Sakic je v těchto dnech poměrně nečitelný, co se osudu hvězd jeho týmu týče. Neutrální odpovědi se od něj zřejmě dočkal i trenér Jared Bednar, který se tak alespoň snaží borcům ulehčit situaci častou komunikací.

„Kluci to ale zvládají celkem dobře. Nicméně v naší pozici se změny dají očekávat,“ připustil nováček mezi kouči v NHL. O zájmu dalších celků nepochybně ještě hodně uslyšíme. I kdyby ale Duchene s Landeskogem zůstali v Coloradu i po 1. březnu, jistotu delšího setrvání u Avs jim to nedává.

A oba si to dobře uvědomují.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.