bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sobotní nálož zápasů. V akci se představí 24 týmů

12. ledna 2019, 18:00

Jan Vojkůvka

Sobotní program v zámořské NHL začne pro evropského fanouška ve velmi atraktivní čas. Už od 19 hodin se představí hokejisté Philadelphie na ledě New Jersey. Ve stejný čas dojde ke čtvrtému městskému derby v této sezoně mezi Islanders a Rangers. Během nočního programu pak dojde například k souboji Toronta s Bostonem a Washington přivítá na svém ledě Columbus.

19:00 New Jersey Devils - Philadelphia Flyers

Bídně hrající Philadelphia dokázala po osmi prohrách v řadě konečně zvítězit a na domácím ledě přehrála v noci na pátek Dallas 2:1. Na dílčím úspěchu se výrazně podílel mladý brankář Hart, který by měl chytat i dnes na ledě New Jersey. Devils prohráli třikrát v řadě a na Flyers, kteří jsou na chvostu Východní konference, mají náskok pouhý jeden bod.

Bude se tak jednat o souboj dvou z nejhorších týmů ligy a New Jersey bude chtít zavzpomínat na dva měsíce staré vítězství z ledu Philadelphie, kde v polovině listopadu vyhrálo 3:0.

19:00 New York Islanders - New York Rangers

V New Yorku dojde už ke čtvrtému městskému derby v této sezoně. Podruhé se bude hrát na ledě Islanders, kteří v předchozích třech zápasech dokázali triumfovat dvakrát a to včetně čtvrtečního duelu na ledě Rangers, kde zvítězili 4:3. Domácí jsou ve Východní konferenci zatím na sedmém místě a přetahují se zejména s Buffalem a Montrealem o pozice v nejlepší osmičce. To Rangers ztrácí na dvanáctém místě už nyní 11 bodů na pozice zajišťující postup do play off.

01:00 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning

Se 70 body je Tampa Bay suverénním lídrem celé ligy. Blesky se od úvodu sezony nachází ve fantastické formě a prohráli doposud jen 10 zápasů. Na kontě mají naopak hned 34 výher.

To Buffalo, které se zhruba před dvěma měsíci senzačně dostalo na chvíli do čela Východní konference, se dlouhodobě trápí a z posledních deseti zápasů vyhrálo jen třikrát. Proti Tampě se ale na domácím ledě v této sezoně už jednou prosadit dokázalo, když vyhrálo 2:1.

01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins

Toronto dál musí nastupovat bez svého hlavního brankářského tandemu, když na marodce skončili Frederik Andersen a Garret Sparks. Právě Andersen však vzhlíží k zápasu s Bostonem jako k tomu, ve kterém by se mohl vrátit na led. I bez něho se však Maple Leafs daří a dobrou práci odvádí nová akvizice v týmu Michael Hutchinson.

O druhou výhru v řadě se Toronto utká s Bostonem, který ve dvou ze tří vzájemných zápasů v této sezoně dokázal své soupeře porazit. Boston má za sebou šňůru čtyř zápasů v řadě, během nichž nasbíral tři výhry a prohrál až v závěrečném duelu proti Washingtonu (2:4). Na ledě Toronta však v této sezoně Bruins už jednou prohráli a snaha o nápravu rozhodně nebude jednoduchá.

01:00 Montreal Canadiens - Colorado Avalanche

Montreal v současností drží deváté místo ve Východní konferenci se ztrátou pouhých dvou bodů na šestý Columbus. Vyrovnanost na Východě tak zaručuje do druhé poloviny soutěže velmi zajímavou podívanou v bojích nejen o play off, ale především o nasazení pro vyřazovací boje.

Proti Coloradu budou Canadiens favority. Colorado se dlouhodobě trápí a z posledních deseti zápasů vyhrálo jen dvakrát.

01:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets

Washingtonu se podařilo vyhrát poslední tři zápasy a ve skvělé formě se nachází zejména český útočník Jakub Vrána. Tomu se podařilo v posledních dvou zápasech hned třikrát zapsat mezi střelce a s 15 góly na svém kontě prožívá nejlepší sezonu v NHL. Na jeho Capitals nyní čekají hokejisté Columbusu, kteří s obhájci Stanley Cupu v polovině prosince prohráli doma 0:4.

Blue Jackets neprochází zrovna ideálním obdobím zejména po hráčské stránce. Herně se jim sice daří (vyhráli 7 z posledních 10 zápasů), ale "suspendován" v rámci samotného týmu byl brankář Sergej Bobrovskij. Na marodce jsou navíc Dubinsky, Hannikainen a Murray.

02:00 Minnesota Wild - Detroit Red Wings

Trápení Detroitu v této sezoně nebere konce. Red Wings prohráli třikrát v řadě a z posledních deseti zápasů se radovali z vítězství pouze jednou. I kvůli tomu jsou v tabulce Východní konference na předposledním místě. V dalším utkání, ve kterém se pokusí svou bilanci napravit, se utkají s Minnesotou. Ta je v Západní konferenci na osmém místě a dokázala vyhrát čtyři z posledních pěti zápasů.

02:30 Chicago Blackhawks - Vegas Golden Knights

Chicago sice má chvilkami mírná zablýsknutí na lepší časy, ale hned záhy jejich naději zhatí série porážek. K té se Blackhawks nakopli i nyní, když prohráli domácí zápasy s Calgary a Nashvillem a příliš jim nepomůže ani pravděpodobná absence obránce Duncana Keitha, který je nemocný. Navíc na Chicago čeká rozjeté Vegas.

Rytíři sice prohráli domácí zápas se San Jose 2:3, ale předtím dokázali sbírat jednu výhru za sebou (celkem sedm vítězství) a v tabulce Západní konference zaujímají páté místo se ztrátou jen jednoho bodu na třetí San Jose.

03:00 Dallas Stars - St. Louis Blues

Jestli se St. Louis dokáže definitivně herně zvednout zůstává otázkou. Třináctý tým Západní konference z posledních deseti zápasů vyhrál pětkrát a nehraje úplně špatně. Ale poměrně se Bluesmanům plní jejich marodka. Na ní jsou s ramenem Alexander Steen a Robert Thomas, s otřesem mozku Tyler Bozak a kvůli zranění v dolní polovině těla Vince Dunn.

V dalším utkání vyrazí na led Dallasu, který v posledním utkání prohrál na ledě Philadelphie, což bylo pro Stars obrovské zklamání. Philadelphia totiž právě proti Dallasu přerušila šňůru osmi proher v řadě.

04:00 San Jose Sharks - Ottawa Senators

San Jose, třetí tým Západní konference, přivítá na svém ledě Ottawu, která má na marodce obrovský počet hráčů a i to sráží její výkony, kvůli kterým patří k nejhorším týmům ligy. Senators však dokázali vyhrát dvakrát v řadě a přerušili tím předchozí hrůznou šňůru osmi porážek v řadě. Ottawě se podařilo zvítězit na ledě Anaheimu a Los Angeles a zatím absolvují výborný trip. Proti San Jose se navíc bude chtít rozpomenout na prosincovou výhru 6:2 z domácího ledu.

04:00 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes

Edmontonu se podařilo v posledním utkání vyhrát na domácím ledě proti Floridě a vyhrál třetí utkání z posledních pěti zápasů. Zlepšená forma Oilers vrátila do bojů o první osmičku, na kterou aktuálně ztrácí dva body. Na devátém místě je přitom obrovsky se trápící Anaheim, který prohrál 10 zápasů v řadě.

Edmonton bude chtít lepší formu potvrdit doma proti Arizoně, která vyhrála dvakrát v řadě, ale před týdnem na domácím ledě prohrála s Oilers 1:3. Bude však chtít navázat na domácí výhru 5:0 nad Rangers a venkovní vítězství 4:3 nad Vancouverem.

04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins

Nejhorší tým ligy, Los Angeles, na domácím ledě přivítá rozjetý Pittsburgh, který má na kontě 10 výher z posledních 11 zápasů. Svou formu budou chtít Tučňáci potvrdit i na ledě Králů, kteří sice dokázali vyhrát pět z posledních deseti duelů, ale před dnešním soubojem prohráli na ledě San Jose a doma s trápící se Ottawou.

Oba týmy se spolu střetly už v prosinci. Tehdy na ledě Pittsburghu domácí zvítězili 4:3 po prodloužení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.