bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Souboj ligové elity. Anaheim si to s Nashvillem rozdá o čelo NHL

5. února 2015, 20:00

eSports cz

Další branky, důrazné střety a šance. To všechno budeme moci vidět dnes v noci. Na programu je hned devět utkání zámořské NHL. Zajímavé bude sledovat Chrise Phillipse, který v Ottawě útočí na klubový rekord. Obrovským tahákem bude souboj dvou nejlepších týmů soutěže, když na led Nashvillu zavítá Anaheim.

01:00 Buffalo Sabres – St. Louis Blues

Jeden ze dvou zápasů, který otevře dnešní hokejovou noc, je souboj outsidera z Buffala proti favoritovi ze St. Louis. Pohled do posledních vzájemných zápasů nám dává za pravdu, že hostující Bluesmani jsou obrovským favoritem. S Buffalem totiž prohráli naposledy v roce 2009 s tím, že od té doby se odehrálo dalších pět utkání.

Momentální forma rovněž napovídá o dominanci hostujícího celku. Ti z posledních dvanácti utkání prohráli pouze jediné, kdy v prodloužení nestačili na Detroit. Utkání, ve kterém nebodovali vůbec, se odehrálo před více než měsícem. Domácí se po pěti venkovních zápasech vrací na domácí kluziště a pokusí se navázat na vítězství z Montrealu.

01:00 Philadelphia Flyers – New York Islanders

Druhý souboj, který začíná už hodinu po půlnoci, nabídne napívané střetnutí mezí gradující Philadelphií a propadajícími se Ostrovany. Zatímco co domácí Letci vyhráli ve čtyřech posledních zápasech a v tabulce stoupají rychle vzhůru, hosté prohráli poslední tři střetnutí a propadli se "až" na páté místo Východní konference.

Vzájemná bilance mezi těmito celky je velmi vyrovnaná. Z posledních pěti zápasů se muselo hned dvakrát rozhodovat v prodloužení nebo nájezdech. Další dva duely ovládla Philadelphie, ale poslední vzájemný duel patřil Islanders, kteří vyhráli 7:4.

01:30 Florida Panthers – Los Angeles Kings

S poněkud nevyrovnanou bilancí se potýkají soupeři, kteří rozehrají svůj zápas o půl druhé v noci. Domácí Panteři dokázali přerušit sérii proher, ale jejich výkony stále nejsou ideální. Florida má ale stále reálnou šanci na play-off, jelikož se pohybuje těsně pod hranicí zaručující vyřazovací boje.

Hosté z LA se propadají a propadají. Jejich výkony nejsou takové jako v předchozích letech. Ačkoliv se po ASG přestávce potáceli na deváté příčce, teď jim patří až dvanáctá pozice Západní konference.

Vzájemná bilance hovoří spíše pro hosty, ale musíme brát v potaz také to, že oba celky jsou z rozdílných konferencí a na ledě se příliš nestřetávají. Z posledních pěti utkání, které se odehrály v průběhu čtyř let, zvítězili čtyřikrát Králové.

01:30 Ottawa Senators – Washington Capitals

Zajímavé utkání nabídne souboj hlavních měst. Kanadská Ottawa přivítá americký Washington. Oba celky mají velmi vyrovnanou bilanci, jelikož oba z posledních šesti zápasů vyhráli pouze dvakrát. Rozdíl bychom přeci jen našli. Domácí se potácí až na 12. příčce Východní konference, ale Washington si lebedí na příčkách zaručujících play-off – 7. místo.

Vzájemné zápasy více vyhovují Senátorům, kteří ovládli čtyři z posledních pěti duelů. Dnes to ale nebudou mít jednoduché. Hosty drží muž v masce – Braden Holtby, který z posledních tří zápasů inkasoval pouze jednou, když nestačil na ránu Paciorettyho v prodloužení.

02:00 Nashville Predators – Anaheim Ducks

Největší tahák dnešní noci nás čeká až dvě hodiny po půlnoci, kdy se střetnou dva nejlepší celky celé soutěže. První Nasvhille totiž přivítá druhý Anaheim. Oba celky spolu po celou sezónu bojují na dálku o pozici lídra soutěže a v noci dostanou prostor k přímé bitvě. Preds i Ducks v posledním týdnu dvakrát po sobě prohráli, ale poslední zápas byl pro oba vítězný.

Dlouhodobě ovládá vzájemné duely Anaheim, ale letos je to pochopitelně o něčem jiném. Predátoři zaznamenávají ohromný progres a patří k největším kandidátům na Prezidentovu trofej. Ve dvou vzájemných duelech zvítězili jednou a v Anaheimu prohráli až na samostatné nájezdy.

02:30 Dallas Stars – Tampa Bay Lightning

První pozici Východní konference přijede do Texasu obhajovat Tampa, kterou nečeká žádný snadný soupeř. Dallas se sice pohybuje až na 11. příčce Západní konference, ale patří mezi celky, které umí potrápit každého favorita.

Z posledních pěti zápasů získali Stars pět bodů, takže pokud chtějí do play-off, měli by výrazně zabrat. Hosté proplouvají tímto ročníkem bez větších zaváhání a pravidelně se střídají ve vedoucí pozici konferece s New Yorkem Islanders.

Vzájemné zápasy hovoří ve prospěch Tampy, která dokázala odvládnout čtyři z posledních pěti duelů. V tom posledním zvítězila jednoznačně 5:1 a z Texasu si odvezla dva body.

03:00 Arizona Coyotes – Carolina Hurricanes

Poněkud méně zajímavý duel z pohledu tabulky, ale o to pikantnější z pohledu českého diváka. Jak v Arizoně, tak v Carolině nastupuje mnoho českých krajánků, kteří se budou prát o další body. Oba celky se nachází na předposlední pozici ve své konferenci, takže se o nějakém postupu do play-off nemusíme s největší pravděpodobností ani bavit.

Obě mužstva se v této sezóně utkaly pouze jednou, když na začátku listopadu dokázala domácí Carolina svého soupeře převálcovat. Kojoti nevstřelilipi ani jednu branku.

03:00 Colorado Avalanche – Detroit Red Wings

Pokud bychom se na souboj těchto celků měli dívat s otevřenou tabulkou, budeme favorizovat hosty z Detroitu, kteří se pohybují na perfektním třetím místě. Domácí se v posledních zápasech blýskli a posunuli se na dohled play-off, na jehož příčky ztrácí pouhé čtyři body.

Pokud se ale podíváme na vzájemné zápasy, tak zjistíme, že utkání mezi těmito celky patří vůbec k těm nejvyrovnanějším z celé NHL. Posledních pět zápasů nebylo rozhodnuto během šedesáti minut hry. Pokud se utkání do prodloužené části nedostane, většinou vítězí Rudá křídla.

04:00 Vancouver Canucks – San Jose Sharks

Dnešní noc uzavře pochopitelně utkání ze Západu. Tam se utkají již tradiční rivalové. Utkání mezi Kosatkami a Žraloky nepřinese podmořský boj, ale boj o důležité body do tabulky, které obě mužstva nutně potřebují. Obě se sice pohybují na příčkách zaručujících play-off, ale jejich pozice není vůbec jistá. Domácí jsou od deváté příčky vzdálení čtyři body a hosté šest.

Vzájemné zápasy nepřináší mnoho branek, ale všechno se kompenzuje kvalitním hokejem plným důrazných soubojů. V posledních dvou zápasech, které se odehrály tuto sezónu, dokázaly zvítězit Kosatky, které pokaždé vykradly SAP Center.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.