bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stamkos, jak ho známe. Tři střely bez přípravy, tři góly

11. prosince 2018, 13:46

Jiří Lacina

Znovu ukázal, že stále patří mezi nejlepší střelce NHL. Poslední dobou se přeci jen mění spíš v nahrávače, opřít do puku se ale pořád umí. Steven Stamkos nasázel v pondělí Henriku Lundqvistovi tři góly, všechny po střele z voleje. Devátým hattrickem v kariéře překonal klubový rekord Martina St. Louise (8) a současně překonal hranici 700 bodů v NHL.

„Je to přirozený střelec. Dokazuje to jedenáct let. Je to čistokrevný kanonýr, jeden z nejlepších v téhle lize,“ pochválil hrdinu večera Victor Hedman, obránce Tampy, která vyhrála sedmý zápas v řadě, dvanáctý ze čtrnácti.

První dva góly dal v přesilové hře, třetí normálně. Mimochodem, přihrál mu na něj Ondřej Palát. Druhá Stamkosova trefa byl jeho 700. bodem v NHL. Potřeboval na ně odehrát 696 utkání. Branek má pořád víc než asistencí (363+338), v posledních dvou sezónách už to tak ale nebylo. Loni zapsal výrazně víc přihrávek (27+59), také letos spíš góly připravuje, než zakončuje (15+18).

Stamkos je teď v laufu. V minulém utkání proti Coloradu si připsal 4 body (2+2) na výhře 7:1, takže má ze dvou zápasů 7 bodů (5+2). Zejména druhý gól do sítě Rangers je novináři vyzdvihován. Dokazuje, o jak neuvěřitelně šikovného hráče jde. Střela v pádu, přesto nechytatelná a mezi tyče.

„Je to něco, na čem jako střelec pracujete,“ přiznal kanonýr Tampy. „Ne každá přihrávka je dokonalá, jak byste si přáli. Někdy nachytáte gólmana nepřipraveného. Sám jsem byl překvapený, jak se mi podařilo puk zasáhnout.“

Victor Hedman se nad kritikou svého pasu z legrace ušklíbl. „Byla to dobrá přihrávka, co by chtěl.“

Stamkosovu šikovnost obdivuje i trenér Jon Cooper. „Byl to dnes jeho 700. bod, kolik z nich byly góly? Nejmíň polovina. Rád bych věděl jeho procentuální úspěšnost z toho místa. Střílí odtud góly různými způsoby.“

Žádný samozřejmě není stejný, ale faktem je, že na levém kruhu má Stamkos hlavně o přesilovkách svůj dispečink. Zakončuje odtud stejně neomylně a přesně jako Alexandr Ovečkin, Patrik Laine nebo David Pastrňák. Všechno šikovní praváci s perfektní střelou bez přípravy.

Ryan McDonagh stával jako obránce New York Rangers proti Stamkosovi, nyní coby spoluhráč stojí po jeho boku, čelí mu ale na trénincích. „Cítíte, že stojíte v dráze puku, že jste na správném místě, ale on vás stejně prostřelí,“ říká bek Tampy.

Hattrick se Stevenu Stamkosovi povedl po delší době. Naposledy předvedl třígólový zápis 13. října 2014 proti Montrealu. „Vím, že to nějakou dobu trvalo. Neznám přesné datum a ani ho nechci slyšet. Dnes jsem hattrick dal a doufám, že brzo přidám další,“ věří osmadvacetiletý útočník Lightning.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.