bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Suchánek do Anaheimu? Je tam volné místo. Mám šanci, věří

22. července 2023, 15:59

Marek Hedbávný

Kolem talentovaného brankáře Tomáše Suchánka, jednoho ze strůjců nedávného stříbrného úspěchu juniorské reprezentace, krouží zájemci z NHL v čele s Anaheimem.

Doposud nedraftovaný Suchánek se v červenci zúčastnil rozvojového soustředění Ducks – a protože při něm zaujal trenéry, na podzim poletí do Kalifornie na další kemp.

A na něm si hodlá říct o nováčkovskou smlouvu. „Situace s brankáři vypadá v Anaheimu opravdu slibně, mám velkou šanci," věří Suchánek. „V září tam letím znovu a uvidím, jak to dopadne."

Ducks zatím mají pod smlouvou pouze čtyři gólmany: Johna Gibsona, Lukáše Dostála, Calleho Clanga a Gagea Alexandera. Navíc je pravděpodobné, že Gibson bude ještě před startem sezony vyměněný – v Anaheimu už totiž pokračovat nechce.

„Situace s brankáři vypadá v Anaheimu opravdu slibně, mám velkou šanci."

Očekává se, že se tím otevřou dveře k pozici jedničky Lukáši Dostálovi, Gibsonův odchod navíc může pomoct i Suchánkovi. „Trenéři brankářů mi řekli, že se jim líbím jak lidsky, tak v bráně. Development kempem jsem si dost pomohl. Co jsem se bavil s agenty, ze strany Anaheimu je zájem," popisuje Suchánek v rozhovoru pro hokejprerov.cz.

„Jedno volné místo mají. Záleží jenom na mně, jestli si ho v září vychytám, nebo ne,“ dodává člen All-Star týmu na uplynulém juniorském šampionátu.

„Jedno volné místo mají. Záleží jenom na mně, jestli si ho v září vychytám, nebo ne.“

S rozhodnutím, kde bude působit příští sezonu, proto Suchánek zatím vyčkává. Záležet bude právě na zářijovém nováčkovském kempu v Anaheimu. 

„Mám nějaké nabídky z AHL, ale je lepší se do nich nehrnout. Pak je ještě možnost zůstat ve WHL a vybojovat si smlouvu v NHL v půlce sezony. Všechno se by ale řešilo až podle toho, jak dopadnu v září v Anaheimu," vysvětluje v interview na webu Přerova.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.