bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Suchánkova pohádka pokračuje, už má smlouvu v NHL

21. března 21:30

Marek Hedbávný

Očekávané se stalo skutečností: juniorský vicemistr světa Tomáš Suchánek podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s Anaheimem, na jehož farmě letos udivuje výtečnými výkony. Finanční detaily smlouvy zveřejněny nebyly.

Tomáš Suchánek dál píše inspirativní příběh.

Přestože v mládežnických letech pravidelně reprezentoval a už od dorosteneckého věku chytal v Chance lize, na draftu do NHL si ho nikdo nevybral. 

Usilovnou prací se přesto k místence v nejlepší hokejové lize světa každoročně přibližuje. Zlom v jeho kariéře nastal na juniorském mistrovství světa 2023, na němž byl zvolen do All-Star týmu a výrazně přispěl k zisku stříbrných medailí. 

Ani po průlomovém ročníku sice jeho jméno na draftu nezaznělo, zaujal nicméně skauty Anaheimu a zamířil na zkoušku na jeho farmu v San Diegu. Dvacetiletý mladíček šanci využil, naskočil už do 21 utkání, dvakrát vychytal čisté konto a ač hraje za tým ze spodku tabulky, úspěšnost zákroků vyšponoval na skvělých 91,9 %. Oba jeho brankářští kolegové, a to včetně zkušeného Alexe Stalocka, jsou přitom pod hranicí 90 %.

Svými výkony tak nedal Anaheimu vlastně jinou možnost, než mu nabídnout plnohodnotnou nováčkovskou smlouvu v NHL. Suchánek by v budoucnu mohl vytvořit dvojici se svým krajanem Lukášem Dostálem, v organizaci Ducks se potká rovněž s Radkem Gudasem a Janem Myšákem.

Kontrakt s Anaheimem podepsal 24 hodin poté, co si s New York Rangers plácl na podmínkách jeho spoluhráč ze stříbrného Halifaxu Jaroslav Chmelař. Z úspěšného loňského kádru dvacítky mají smlouvy v NHL rovněž obránci Tomáš Hamara (Ottawa), David Špaček (Minnesota), David Jiříček a Stanislav Svozil (oba Columbus), dále pak útočníci Eduard Šalé (Seattle), Jiří Kulich (Buffalo), Gabriel Szturc (Tampa) a Matyáš Šapovaliv s Jakubem Brabencem (oba Vegas).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.